Dostaniecie coś do 500+ ???? - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 06 gru 2021, 20:32

Zaznaczę od razu, że nie zarabiam minimalnej.
Od stycznia mam przejąć pozostałości po 500+ i czyste powietrze- dziewczyna od tego jest na macierzyńskim, potem pójdzie na wychowawczy bo przecież nie ma do czego wracać, koleżanka która ją zastępuje ma umowę do końca grudnia- oczywiście nie będzie przedłużona.

Jak u was rozwiązują tą kwestię? Dostaniecie jakiś dodatek, wyższą pensję za te dodatkowe obowiązki? Zostaje sama z tym bałaganem. Ciekawe czy trafi tu jeszcze dodatek osłonowy :( ?
nowa21
Stażysta
Od: 18 sie 2021, 20:33
Zajmuję się: SR/FA

Napisano: 07 gru 2021, 9:19

Mam nadzieję, że cos dostanę ( też nie mam pełnego etatu) ale kierownik nic o tym nie wspomina. W końcu spada na nas dodatkowa robota ( sprawozdania, wypłaty, koordynacja, zapotrzebowanie, czyste powietrze - to nie są rzeczy, które się zrobi w 5 minut).
O dodatku osłonowym też cisza- chyba kierownik jeszcze nie słyszał o nim :D Ale to kolejna masa roboty- biorąc pod uwage kryterium dochodowe to mnóstwo ludzi będzie się łapało na to a sprawdzanie dochodowości to żmudny proces.
zocha1234
Starszy referent
Od: 14 mar 2017, 12:22
Zajmuję się: ZR, FA, wszystko

Napisano: 07 gru 2021, 9:46

ja mam nadzieje, że ten dodatek osłonowy trafi u nas do dodatków mieszkaniowych, tam też te energetyczne cuda mają
choć mam wątpliwości ogromne, ponieważ tam jest 1 osoba, dodatków mało chyba na placach od rąk można policzyć, kolega ma inne rzeczy w zakresie obowiązków
nawet nie wiem czy ma program, a decyzje i listy to chyba klepie w word'zie
także nie wiem średnio to widzę .... oby był zapis w ustawie, rozporządzeniu czy co oni tam szykują, żeby to było tam gdzie dodatki energetyczne
jasiak
VIP
Od: 08 mar 2017, 13:29
Zajmuję się: Św/Fa/ŚR

Napisano: 07 gru 2021, 10:24

Ja na pewno nie dam rady tego wszystkiego robić, więc będzie problem bo po godzinach nie zamierzam zostawać ani zawalać swojej roboty, której i tak jest dużo.
zocha1234
Starszy referent
Od: 14 mar 2017, 12:22
Zajmuję się: ZR, FA, wszystko

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x