Świadczenie Rodzicielskie a Czeski Rodicovsky Prispevek - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 2    [ Posty: 15 ]

Napisano: 13 gru 2016, 14:37

Ja pobieram w Czechach Rodicovsky prispevek już prawie rok, też słyszałem opinie że w tym wypadku nie należy mi się 500+ w Polsce. Ale mimo wszystko złożyłem wniosek i po 3miesiącach dostałem decyzję że należy mi się 500+ i wypłacą z zaległościami. Jeszcze nie wiem tylko jak w Czechach to potraktują bo w piśmie była notka że informację poślą też do Czech.
Meloseb

Napisano: 04 mar 2017, 11:38

Witam serdecznie od 06.2016 pracuję w Czechach . Aktualnie urodziło mi się dziecko :) jakieś 3 tyg temu moja żona cały czas pracowała w PL teraz jest na rocznym urlopie macierzyńskim za 80%. Z polski nie pobieramy nic bo się nie łapiemy na nic teraz tylko zlozylismy wniosek na 1000 becikowego . Mam pytanie na co mogę liczyć z tytułu pracy w CZ ? podobno jest tez becikowe oraz jakies 500KC i dodatek 11500 kc Proszę o pomoc co i jak pozdrawiam :)
hecin

Napisano: 07 mar 2017, 18:41

Witam,

Od pół roku pracuję w Czechach na umowie o pracę, jednak nadal mieszkam w Polsce. Z mężem chcielibyśmy w przyszłym roku starać się o dziecko. Wiem, że w Czechach do 3 roku dziecka przysługuje płatne wychowawcze po pół rocznym macierzyńskim. Czy aby skorzystać z wychowawczego trzeba mieć meldunek w Czechach ? Czy ktoś był w podobnej sytuacji?

Pozdrawiam
Asiek51

Napisano: 18 cze 2017, 17:17

Witam serdecznie . Rozpoczołem prace w Czechach za kilka miesięcy narodzi mi się dziecko jeśli można wiedzieć o jakie dodatki mogę się starać pracując w Czechach i w jakiej kwocie . Z góry dziękuje za odpowiedź .
Łukasz94
Praktykant
Od: 18 cze 2017, 17:14
Zajmuję się: Pracuje w Czechach

Napisano: 17 lut 2021, 8:11

Witam chciałam się dowiedzieć jak to jest w Czechach kiedy jest płacone na dziecko ktorego dnia
Katarzynka123
Praktykant
Od: 15 lut 2021, 14:48
Zajmuję się: Nie pracuje

Strona 2 z 2    [ Posty: 15 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x