świadczenie rodzicielskie - przyznaję teraz, dziecko z lipca. za jaki miesiąc dodaję dochód? za sierpień i jezeli przekracza to sie nie należą od września?
czy jednak ma znaczenie to że decyzja wydana dopiero teraz we wrześniu????
bo generalnie chodzi o to, że kobieta teraz przyszła ze wszystkimi wnioskami. rodzinne stary okres, becikowe i świadczenie rodzicielskie. wydałam decyzję na rodzinne wlasnie. wydałam na becikowe. bo sie nalezy.
i zaraz mialam wydawac decyzje na rodzicielskie. dziecko urodzone w lipcu wiec przyznam od lipca któregośtam.
ale nie wiem za jaki miesiac musze doliczyc ten tysiąc? bo jesli za sierpień to od wrzesnia przekracza im dochód. a przeciez przed chwila wlasnie im go przyznałam!!!!
nie wiem co mam zrobic.
Nie idź tą drogą. Jeśli odbierze decyzję na rodzicielskie we wrześniu, doliczasz dochód za październik i ewentualnie wstrzymujesz od listopada (lub nie przyznajesz)
Człowiek jest istotą, która całe swe życie trawi na próbach przekonania siebie, że jej istnienie nie jest bezsensowne. Albert Camus
dzięki. bo juz spanikowałam czyli ważna jest Twoim zdaniem data odbiory decyzji? a nie wydania decyzji? bo przeciez moze się zdarzyć, że decyzję by odebrała w pażdzierniku, a wypłata już we wrześniu by poszła... no wlasnie jak wtedy liczysz??
z tym,ze zeby moc realizowac decyzje to musi byc ona odebrana, dopoki nie jest to nie ma decyzji wiec jesli wyplacasz we wrzesniu - to i odbior decyzji musi byc - chocby w teorii - przed wyplata