świadectwo pracy za - Kadry

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 16 wrz 2015, 10:23

Ponad 15 lat temu odchodzil pracownik z ops i poprzedni kierownik nie wydał mu świadectwa pracy. Teraz ów pracownik prosi o wydanie świadectwa za tamten okres.
Jak należy prawidłowo postapić - proszę o pomoc
agni

Napisano: 23 wrz 2015, 8:37

Mam także pytanie co do świadectwa pracy. Jest u nas zatrudniona osoba na czas nieobecności pracownika1 (pracownik jest na macierzyńskim). Pracownik ten wraca 30.09.2015r., ale za to na macierzyńskie idzie inny pracownik2 i ten co zastępował pracownika1 ma teraz zastępować pracownika2. Czy muszę wystawić osobie zatrudnionej na czas nieobecności świadectwo pracy??? Jak to wygląda? Czy wystawiam dopiero gdy powróci ten 2pracownik z macierzyńskiego?Bardzo proszę o jakieś odpowiedzi:)
serenada

Napisano: 23 wrz 2015, 11:22

dołączam się do pytania!!!
Gość

Napisano: 23 wrz 2015, 19:11

Serenada-najbezpieczniej jest wystawić od razu świadectwo pracy za czas zastępstwa za pracownika1. Nie trzeba pamiętać później o dacie zatrudnienia na zastępstwo za pracownika1.
Zgodnie z przepisami będzie też jednak, w przypadku ciągłości zatrudnienia bez ani jednego dnia przerwy,jeśli wystawicie je później. Trzeba jednak pamiętać,że świadectwo pracy należy wydać najpóźniej w dniu upływu 24 miesięcy od dnia zawarcia pierwszej umowy.
Młoda44
Praktykant
Od: 15 wrz 2015, 18:15
Zajmuję się:

Napisano: 28 wrz 2015, 13:06

a mogę prosić o wstawienie wzoru świadectwa pracy jakie wystawiacie?
Gość

Napisano: 06 paź 2015, 9:31

Wstawi ktoś wzór tego świadectwa pracy???? Też jestem zainteresowany!!!
sam

Napisano: 14 paź 2015, 8:04

Jak każde świadectwo.
W czym macie problem.
Denerwować się, to znaczy mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych. E. Hemingway
alanka
Awatar użytkownika
Referent
Od: 07 mar 2007, 16:04
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x