Sygnity aktualizacja a zmiana kwoty zł za zł - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 10 lut 2016, 17:44

Czy miał ktoś podobną sytuację, że po aktualizacji 2.1-6 i wprowadzonej i zatwierdzonej decyzji przed aktualizacją z zakresu zł za zł, system krzyczał aby zatwierdzoną wcześniej decyzję cofnąć i ponownie przeliczyć . Po ponownym przeliczeniu uległa kwota do wypłaty i kwota przysługujących świadczeń. Otóż pani złożyła wniosek o :
1 x rodzinne 118
1x rodzinne 129 na starsze dziecko, które kończy szkołę w VI 2016 i nie planuje pójść dalej
2 x na zamieszkanie bo chłopcy mieszkają w internacie
1 x na rozpoczęcie dla młodszego
1 na zamieszkanie 2016 na IX i X.
Wprowadzałam ręcznie,
W iI wersji ręcznie wprowadzanej kwota przysługujących świadczeń wyszła mi 377,83 planowane wypłaty tylko do czerwca , bo potem kwota różnicy była większa od świadczeń przysługujacych i od lipca -października w kolumnach wychodzi O, natomiast po aktualizacji jak cofnęłam decyzję wychodzi mi kwota przysługujacych świadczeń 360,22 a jeszcze innym razem po ponownym przeliczeniu przez system mniej i kwota do wyplaty 71, z groszami. Podpowiedzcie mi co robię źle czy plany wypłat tworzycie ręcznie . Jak wy wprowadzacie , jak powinno wyglądać to prawidłowo. W ogóle w decyzji wydruku nie przyznaje mi tego dodatku na zamieszkanie na IX,X, czy może to być spowodowane tym że pani wychodzi później na ) do wypłaty. Podpowiedzcie proszę, jestem nowa i sama i tego nie ogarniam.
ab83
Podinspektor
Od: 12 paź 2015, 19:41
Zajmuję się:

Napisano: 10 lut 2016, 17:48

ab83 pisze:system krzyczał aby zatwierdzoną wcześniej decyzję cofnąć i ponownie przeliczyć
a kiedy krzyczał system o to?
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor
Od: 04 kwie 2007, 11:01
Zajmuję się: pracuje w fabryce Pomostu :)

Napisano: 10 lut 2016, 20:47

Po wgranych przez informatyka aktualizacjach. Decyzję miałam już zatwierdzoną .Potem po wgranych aktualizacjach, wyskoczyła informacja aby sprawdzić czy kwoty nie uległy zmianie( w ten poniedziałek, chyba że w piątek ). Pokazał się komunikat aby sprawdzić ewentualnie cofnąć zatwierdzoną decyzję i zrobić jeszcze raz przeliczenie przekroczonego kryterium.Mogę jutro z samego rana wrzucić zrzut tego komunikatu na forum.
Dziękuję, że jest odzew z Państwa strony.
ab83
Podinspektor
Od: 12 paź 2015, 19:41
Zajmuję się:

Napisano: 11 lut 2016, 9:40

Najprawdopodobniej chodzi o to - tutaj wszystko jest wyjaśnione (w punkcie 3):

https://public.sygnity.pl/sites/default/ ... _2-1.6.pdf
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor
Od: 04 kwie 2007, 11:01
Zajmuję się: pracuje w fabryce Pomostu :)

Napisano: 11 lut 2016, 13:03

Bardzo dziękuję za odpowiedź. Bardzo Pan mi pomógł. Pozdrawiam
Gość

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x