Sygnity - do Pana Tomka

Wybrane tematy:
Wzory decyzji Wzory wniosków o świadczenia rodzinne - UKRAINA Zmiana wysokości świadczenia pielęgnacyjnego ZANIM ZAŁOŻYSZ NOWY TEMAT - PRZECZYTAJ! kwestia ŚP dopytanie Kiedy wypłacacie świadczenie rodzinne ??
ODPOWIEDZ
ANIA. jes

Sygnity - do Pana Tomka

Post autor: ANIA. jes »

Witam bardzo proszę o pomoc Pana Tomka i inne mądre głowy;-)

W lutym 2017 przekazano nam dokumenty z innego Ośrodka. Pani pobierała tam świadczenia do 31.01.2017r.
Okazało się że Pani w styczniu 2017r. otrzymała orzeczenie o niepełnosprawności na córkę (wniosek na komisję złożony w grudniu 2016r.).
Przyznałam Pani wszystkie świadczenia od lutego 2017r., natomiast zasiłek pielęgnacyjny oraz kształcenie i rehabilitacja muszę wyrównać od grudnia 2016r.
Zasiłek pielęgnacyjny system przyznał od grudnia 2016r. i ok., natomiast duży problem mam z dodatkiem na kształcenie i rehabilitację. System przyznaje od lutego 2017r., już zmieniałam ręcznie poprzez modyfikację okres obowiązywania dodatku, ale to nie pomaga, bo system krzyczy, że"okres świadczenia nie zawiera się w okresie obowiązywania zasiłku rodzinnego dla tego świadczeniobiorcy".
Proszę o pomoc, muszę wypłacić ten dodatek - System SYGNITY
Ojciec76
Administrator
Zajmuję się: PS i reszta w zależności od problemu
Kontakt:

Re: Sygnity - do Pana Tomka

Post autor: Ojciec76 »

Na 99,99 % nie zrobisz w programie wyrównania od grudnia 2016 skoro decyzja przyznająca zasiłek rodzinny i dodatki jest od lutego 2017. W grudniu i styczniu przebywała przecież w innej gminie.
Solitudo cordis,
Solitudo animae
ODPOWIEDZ