sygnity gdzie wprowadzacie wnioski UK - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 2    [ Posty: 14 ]

Napisano: 06 kwie 2022, 10:36

Już doszłam w Sygnity nie ma zakładki żeby wprowadzić dodatkowe dane. Tylko jak zrobi się Weryfikacje Pesel to na samym dole będzie data wpisu do SRP i obywatelstwo.
ops.oliwia
Referent
Od: 30 maja 2017, 11:44
Zajmuję się: świadczenia rodzinne

Napisano: 06 kwie 2022, 12:19

Monika87 pisze:
05 kwie 2022, 13:52
A ojca dzieci jak wprowadzić jak pozostał na Ukrainie i nie ma nadanego numeru pesel, a bez niego w składzie rodziny nie przyzna rodzinnego?
Mam odpowiedź z Sygnity:
Aby zarejestrować wniosek konieczne jest uzupełnienie numeru lub numeru dokumentu tożsamości, a także imię nazwisko i data urodzenia.
Data urodzenia jest wymagana w systemie, nie można wprowadzić osoby bez daty urodzenia m.in. ze względu CBB oraz zbiór centralny.

Zgodnie z ustawą: "Ustalając prawo do świadczeń rodzinnych uzależnionych od kryterium dochodowego, przy ustalaniu dochodu rodziny w przeliczeniu na osobę nie uwzględnia się członka rodziny, który, zgodnie z oświadczeniem osoby ubiegającej się o te świadczenia, nie przebywa na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej."

Jeśli wnioskodawczyni ma stan cywilny "zamężna" powstanie decyzja przyznająca bez konieczności wprowadzania do składu rodziny męża. Nie trzeba uzupełniać informacji o niezasądzonych alimentach dla osoby zamężnej/ żonatej.
Trzeba mieć date urodzenia ojca oraz numer paszportu lub dowodu osobistego.
srpts
Stażysta
Od: 04 sie 2021, 8:17
Zajmuję się: ŚW/ŚR/FA/CP/DO/ST/ZG

Napisano: 19 kwie 2022, 14:19

ale Sygnity nie odpisało co zrobić w przypadku panny, bo wyskakuje że nie ma zasądzonych alimentów (ojciec dziecka został na Ukrainie) i daje odmowę
jak sobie radzicie z takim problemem????
asia525
Stażysta
Od: 27 mar 2017, 11:52
Zajmuję się: ŚR / ŚW / FA

Napisano: 19 kwie 2022, 14:47

Ja zaznaczam, że dziecko ma zasądzone alimenty i tyle... Bo inaczej odmowę mi dawało
jagoda2
Referent
Od: 08 sty 2015, 13:48
Zajmuję się:

Strona 2 z 2    [ Posty: 14 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x