sygnity kolejny wniosek jak wreszcie porpawnie??

Wybrane tematy:
Komunikat w sprawie nowych wniosków 500+/ŚW/ŚR w CAS Wzory Decyzji 500+ jak rozpisujecie podatek z US? Jak usprawnić koordynację? Zwalić robotę na gminy... alimenty, od kiedy wyplata - dylematy odnośnie art 19 ust. 4 inspektor ds. świadczeń wychowawczych
gosia11111

sygnity kolejny wniosek jak wreszcie porpawnie??

Post autor: gosia11111 »

Pani pobeira rodzinne na 1wsze i jedynei dziecko, urodziła w styczniu. Jak teraz poprawnie wprowadzić wniosek? Poprzez zmiane? Jaki typ wniosku? I wg mnie decyzja ta na pierwsze dziecko powinna dalej „iść” a nowa decyzja z nowym nr powinna być tak?
gosia11111

Re: sygnity kolejny wniosek jak wreszcie porpawnie??

???????
Gość

Post autor: Gość »

To już było na forum tylko poszukać trzeba :D . Poprzez zmianę sytuacji życiowej
gosia11111

szukałam ale chciałabym zapytac jak powinna byc decyzka (zmieniająca pierwotną?) i jak decyzja powinna wyglądac? jaki nr decyzji powinien byc nowy nr czy ten co byl na 1wsze dzeicko?
Gość

Post autor: Gość »

Ma być tamten nr decyzji tylko z numerkiem 1czyli np. gops/.../125/1/2016
zzzb

Post autor: zzzb »

NOWY wniosek NOWA decyzja. Tak mówili na szkoleniu (2tyg. temu) i ja też tak od początku robię
gosia11111

zzzb w Sygnity tak robisz? Jak tak zrobie to w sprawozdaniu bierze tą osobę jako pobierająca jedne i jedyne dziecko, i tez bierze jako osba pobierająca drugie dziecko, a tak naprawde powina byc osobą ktora pobiera na 1wsz i na 2gie
********** :-)

Post autor: ********** :-) »

Ja robię jako zmianę świadczenia. Tylko mam problem z tym czy w kolejnym wniosku zaznaczać że to jest wniosek na pierwsze czy nie. A jak Ty robisz jeśli można wiedzieć?
gosia11111

robiłam jako nowy wniosek i nwoa decyzja, ale wtedy do sprawozdania uwzględnia ta osobe jako dwie osoby
1) pobeirajaąca na jedyne dzeicko
2) i jako pobeirająca na drugie

a to jest żle przeciez.
A ty jak robiłas poprzez zmianę to jaki nr decyzji nadawałas? i jak wyglądała ta decyzja? w sensie zmieniająca (tą peirwotną)??
********** :-)

Post autor: ********** :-) »

Decyzja ma numer kolejny. Nie zastanawiałam się nawet nad tym wcześniej jaki ma mieć numer. Zmieniając decyzję Nr...... w części ilości osób uprawnionych do świadczenia wychowawczego. A w uzasadnieniu podaję że poprzednia decyzja była przyznana na...... No i uzasadnienie dotyczące tego świadczenia. (Taka decyzja Pani kierownik, czy poprawnie-to się okaże )
ODPOWIEDZ