Sygnity- odmawia pełnoletnim

Wybrane tematy:
fundusz a spokrewniona rodzina zastętcza Art.209 a obcokrajowiec bez adresu cofniecie zatrzymania prawa jazdy Zwrot z US części kwoty tytułu wykonawczego Zgłoszenie do BIG KRZ - wniosek o założenie konta podmiotu i co dalej?
ODPOWIEDZ
Jola123

Sygnity- odmawia pełnoletnim

Post autor: Jola123 »

Nie mam pojęcia co robię źle. Przy wprowadzaniu wniosku, gdzie wnioskodawcą jest pełnoletnia osoba uprawniona, odmawia przyznania funduszu alimentacyjnego. Powód: niespełnione warunki przyznania (nie podaje jakie). Posprawdzałam chyba wszystko: stopnie pokrewieństwa, zaś. ze szkoły....
Gdzie może być błąd???
monika79

Re: Sygnity- odmawia pełnoletnim

Post autor: monika79 »

Zobacz jak masz ustawiony stopień pokrewieństwa u rodzica
:?:
GRAS

Post autor: GRAS »

miałam to samo, no i okazało sie ,że system pobiera rok szkolny 2015/2016 i odmawiał, tu trzeba zwrócic uwage,
Julla

Post autor: Julla »

U mnie po ostatniej poprawce też odmawia, bo nie widzi w składzie rodziny rodzica osoby uprawnionej i dochód przekracza. Zgłosiłam w Sygnity, ale....nic. Może, jak więcej osób będzie pisać, to poprawią.
GRAS

Post autor: GRAS »

czy zaznaczone jest że to drugi rodzic ? może to cos pomoze
grażyna3

Post autor: grażyna3 »

u mnie odmawia pełnoletniemu dziecku jest zaznaczony rodzic, dochodem rodzina się kwalifikuje zrobiłam sama ręcznie ale może dadzą coś w poprawce, która ma być w sygnity 29.09.2016r..
pozdrawiam Grażyna
ewam

Post autor: ewam »

trzeba wpisać rok szkolny 2016/2017 i zaznaczyć że dołączono zaświadczenie ze szkoły
Rrrrr

Post autor: Rrrrr »

Musi być wprowadzona szkoła i zaznaczone, że dołączono zaświadczenie ze szkoły, a żeby liczyło rodzica do składu rodziny musi myć wpisany "rodzic, który nie jest wnioskodawcą", bo jak jest zaznaczony jako "rodzic" to go nie liczy
Becia1

Post autor: Becia1 »

Rrrrr pisze:Musi być wprowadzona szkoła i zaznaczone, że dołączono zaświadczenie ze szkoły, a żeby liczyło rodzica do składu rodziny musi myć wpisany "rodzic, który nie jest wnioskodawcą", bo jak jest zaznaczony jako "rodzic" to go nie liczy
ja wszystko mam a odmawia mimo wszystko i ręcznie muszę poprawiać :-(
ODPOWIEDZ