Sygnity- odmawia pełnoletnim
Sygnity- odmawia pełnoletnim
Nie mam pojęcia co robię źle. Przy wprowadzaniu wniosku, gdzie wnioskodawcą jest pełnoletnia osoba uprawniona, odmawia przyznania funduszu alimentacyjnego. Powód: niespełnione warunki przyznania (nie podaje jakie). Posprawdzałam chyba wszystko: stopnie pokrewieństwa, zaś. ze szkoły....
Gdzie może być błąd???
Gdzie może być błąd???
Re: Sygnity- odmawia pełnoletnim
Zobacz jak masz ustawiony stopień pokrewieństwa u rodzica

miałam to samo, no i okazało sie ,że system pobiera rok szkolny 2015/2016 i odmawiał, tu trzeba zwrócic uwage,
U mnie po ostatniej poprawce też odmawia, bo nie widzi w składzie rodziny rodzica osoby uprawnionej i dochód przekracza. Zgłosiłam w Sygnity, ale....nic. Może, jak więcej osób będzie pisać, to poprawią.
czy zaznaczone jest że to drugi rodzic ? może to cos pomoze
u mnie odmawia pełnoletniemu dziecku jest zaznaczony rodzic, dochodem rodzina się kwalifikuje zrobiłam sama ręcznie ale może dadzą coś w poprawce, która ma być w sygnity 29.09.2016r..
pozdrawiam Grażyna
pozdrawiam Grażyna
trzeba wpisać rok szkolny 2016/2017 i zaznaczyć że dołączono zaświadczenie ze szkoły
Musi być wprowadzona szkoła i zaznaczone, że dołączono zaświadczenie ze szkoły, a żeby liczyło rodzica do składu rodziny musi myć wpisany "rodzic, który nie jest wnioskodawcą", bo jak jest zaznaczony jako "rodzic" to go nie liczy
ja wszystko mam a odmawia mimo wszystko i ręcznie muszę poprawiaćRrrrr pisze:Musi być wprowadzona szkoła i zaznaczone, że dołączono zaświadczenie ze szkoły, a żeby liczyło rodzica do składu rodziny musi myć wpisany "rodzic, który nie jest wnioskodawcą", bo jak jest zaznaczony jako "rodzic" to go nie liczy

Oprócz Sygnity- odmawia pełnoletnim - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna przeczytaj również:
Dłużnik a zawiadomienie
podstawa prawna
Czy wszczęcie postępowania robicie?
nienależnie pobrane
Alimenty
jaki skład?
egzekucja skuteczna
Elmer proszę pomóż ...
magister a FA
alimenty w nieopodatkowanym
Aktywizacja dłużnika w ZK
honorowy dawca krwi i rozliczenie PIT do Elmera