sygnity-opiekun prawny - becik - Problemy techniczne z oprogramowaniem

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 22 wrz 2010, 19:19

kto mi podpowie jak w sygnity wprowadzić wniosek na becikowe jak składa opiekun prawny. coś robię nie tak bo mi daję odmowę przez brak zaświadczenia. a z tej ich nieszczęsnej pomocy nie mogę się nic doczytać na temat opiekuna prawnego. będę wdzięczna za pomoc
~madzia

Napisano: 22 wrz 2010, 21:13

Art. 15b. 1. Z tytułu urodzenia się żywego dziecka przyznaje się jednorazową zapomogę w wysokości 1.000 zł na jedno dziecko.
2.  Jednorazowa zapomoga przysługuje matce lub ojcu dziecka, opiekunowi prawnemu albo opiekunowi faktycznemu dziecka - niezależnie od wysokości dochodów.
5.  Zapomoga, o której mowa w ust. 1, przysługuje, jeżeli kobieta pozostawała pod opieką medyczną nie później niż od 10 tygodnia ciąży do porodu.
7.  Przepisu ust. 5 nie stosuje się do osób będących prawnymi lub faktycznymi opiekunami dziecka.

Są jasne przepisy że jednorazowa zapomoga przusługuje opiekunowi prawnemu a ty chcesz dać odmowę to jest chore.
~zainteresowana

Napisano: 23 wrz 2010, 10:24

\"kto mi podpowie jak w sygnity wprowadzić wniosek na becikowe jak składa opiekun prawny. coś robię nie tak bo mi daję odmowę przez brak zaświadczenia\"
czytać ze zrozumieniem!!!!!!!!!!!!
wiem że przysługuje tylko mam problem z wprowadzeniem wniosku do programu tak, żeby mi przyznał te świadczenie a nie odmawiał ze względu na brak zaświadczenia.
twoja wypowiedź wcale mi nie pomogła
~madzia

Napisano: 01 paź 2010, 14:46

W sygnity w takiej sytuacji tworzy się decyzje ręcznie - modyfikujesz odmowe na przyznanie świadczenia.
~Asia

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x