czy w programie trzeba ręcznie ustawić % przeciętnego wynagroszenia w gosporaece narodowej ( 40 dla jednosobowego i 30 dla wielosobowego), bo nie widzę nigdzie tego parametru w systemie i co z art 6 ust 2, bo został uchylony?
Sprawdziłam, Sygnity zrobiło swoje ale musimy zmienić w konfiguracji wydruków. Wyrzucić "najniższą emeryturę" a wstawić "przeciętne wynagrodzenie". Jak tego nie zrobimy to na wydrukach będzie wskakiwac emerytura, ale i tak system liczy poprawnie.
Sprawdziłam, Sygnity zrobiło swoje ale musimy zmienić w konfiguracji wydruków. Wyrzucić "najniższą emeryturę" a wstawić "przeciętne wynagrodzenie". Jak tego nie zrobimy to na wydrukach będzie wskakiwac emerytura, ale i tak system liczy poprawnie.
Tak, trzeba samemu skonfigurować wydruk obliczeń i zaznaczyć co ma być wykazane. W oknie wniosku na dole jest przycisk "konfiguracja wydruku obliczeń".
Ps. Dziękuję za informację, że dobrze przelicza, bo tego jeszcze nie zdążyłem sprawdzić.