Sprawozdanie w części A nie zgadza mi sie o jakiej niecałe 5 tys. zł. wszystko jest wydaje mi sie dobrze wprowadzane do programu ale z jakiś powodów w wydatkach jest za mało. Problem dziej się dopiero od listopada. Październik jest ok. Co ciekawe liczby świadczeń w przeważającej większości sie zgadzają tylko wydatki jakiej nie wskakują. Jak zrobię sobie wykazy zrealizowanych świadczeń to wszystko jest dobrze. Co mogę z tym zrobić?
Teraz widzę że te brakujące kwoty które powinny znaleźć się w części A są w części D. nie wiem jak to możliwe bo nie pokrywany niczego ze środków własnych. Czy możliwe że gdzieś we wnioskach na nowy okres coś skopaliśmy ?. jak to sprawdzić?
Witam . Podczas odbudowy zbioru centralnego wyskoczyło ostrzeżenie typu. data opisu sytuacji nie może być wczesniejsza niż data wczesniejsza o pól roku od dnia pierwszego dnia kwartału za który przesyłamy dane w zbiorze centralnym. Mam dwa takie komunikaty Wywiady mam z dnia 2015/02/24 i w drugiej rodzinie 2015/03/23
Do wiewiórka! mam identyczny problem jak ty. tyle że mi te kwoty wbiło do własnych w tabeli E. napisałam do sygnity i tak mi odpowiedzieli:
Treść zgłoszenia:
Wczytaliśmy sprawozdanie za IV kwartał świadczeń rodzinnych. Aby sprawdzić prawidłowość kwot za dany miesiąc, drukujemy z programu zestawienia środków zrealizowanych z rozbiciem dziennym za okres październik, listopad i grudzień. 2015r. Niestety nie zgadza się nam listopad i grudzień 2015r.
Zestawienia zgadzają się z listami. Jednak w sprawozdaniu są mniejsze kwoty np. z zestawienia miesięcznego za listopad z programu sygnity jest kwota razem 51156,00 zł. A w sprawozdaniu 50900,00 zł. Z czego wynika nieprawidłowość. Zaznaczam, że liczba osób się zgadza.
Treść rozwiązania:
Proszę o informację czy mają Państwo dofinansowanie gminne jakiegokolwiek dodatku/ świadczenia. Jeśli tak proszę o odrzucenie rozwiązania z wpisem jaki dodatek jest dofinansowany.
Jeśli nie ma dofinansowania gminnego proszę wykonać operację opisaną poniżej
Proszę wybrać na zakładce Administracja: menu Pakiet narzędziowy>Wyrównaj kwoty ustawowe i wykonać tą operację za okres zasiłkowy 2014/15, a następnie 2015/16.
Po tej czynności ponownie wykonać sprawozdanie.
Jednak ja pracuję na starej wersji. Pan Tomek podał mi ścieżkę: Lista wszystkich decyzji-wydruki-niezgodność kwot. Jednak nadal mi nie działa.
Jak rozwiążesz problem proszę o podpowiedż. Izaaa:)
Mieliśmy taki sam problem ale wspólnymi silami dałyśmy radę:-) wchodzicie w administrację, rozszerzacie pakiet narzędziowy i dajecie wyrównaj kwoty ustawowe.Robicie zzy wyrównać dajecie tak, robicie nowe sprawozdanie i już jest ok:-)
na razie robię sobie ręczną zmianę komórek na właściwe kwoty żeby zdążyć ze sprawozdaniami a zgłoszenie wysłałam do serwisu bo nie wiem czy sytuacja sie nie powtórzy w następnym kwartale.