sygnity problem ze sprawowdaniem - Pani Tomku ? - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]

Napisano: 13 sty 2016, 13:09

Sprawozdanie w części A nie zgadza mi sie o jakiej niecałe 5 tys. zł. wszystko jest wydaje mi sie dobrze wprowadzane do programu ale z jakiś powodów w wydatkach jest za mało. Problem dziej się dopiero od listopada. Październik jest ok. Co ciekawe liczby świadczeń w przeważającej większości sie zgadzają tylko wydatki jakiej nie wskakują. Jak zrobię sobie wykazy zrealizowanych świadczeń to wszystko jest dobrze. Co mogę z tym zrobić?
wiewiórka

Napisano: 13 sty 2016, 13:26

Proszę zgłosić na serwis bo tylko tak możemy sprawdzić co się dzieje i pomóc.
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor
Od: 04 kwie 2007, 11:01
Zajmuję się: pracuje w fabryce Pomostu :)

Napisano: 13 sty 2016, 13:51

Teraz widzę że te brakujące kwoty które powinny znaleźć się w części A są w części D. nie wiem jak to możliwe bo nie pokrywany niczego ze środków własnych. Czy możliwe że gdzieś we wnioskach na nowy okres coś skopaliśmy ?. jak to sprawdzić?
wiewiórka

Napisano: 13 sty 2016, 13:56

Witam . Podczas odbudowy zbioru centralnego wyskoczyło ostrzeżenie typu. data opisu sytuacji nie może być wczesniejsza niż data wczesniejsza o pól roku od dnia pierwszego dnia kwartału za który przesyłamy dane w zbiorze centralnym. Mam dwa takie komunikaty Wywiady mam z dnia 2015/02/24 i w drugiej rodzinie 2015/03/23
Aga161616

Napisano: 13 sty 2016, 14:01

Zgłoszenie, zgłoszenie i jeszcze raz zgłoszeniem, naprawdę każda sytuacja jest inna i na forum jej nie rozwiążemy - zbyt mało danych.
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor

Napisano: 13 sty 2016, 14:08

Nich mnie Pan pokieruje na ten serwis bo się pogubiłam
Aga161616

Napisano: 13 sty 2016, 14:31

Namiary są podane na głównym oknie SR - portal albo e-mail.
pozdrawiam
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor

Napisano: 13 sty 2016, 14:49

Do wiewiórka! mam identyczny problem jak ty. tyle że mi te kwoty wbiło do własnych w tabeli E. napisałam do sygnity i tak mi odpowiedzieli:
Treść zgłoszenia:
Wczytaliśmy sprawozdanie za IV kwartał świadczeń rodzinnych. Aby sprawdzić prawidłowość kwot za dany miesiąc, drukujemy z programu zestawienia środków zrealizowanych z rozbiciem dziennym za okres październik, listopad i grudzień. 2015r. Niestety nie zgadza się nam listopad i grudzień 2015r.

Zestawienia zgadzają się z listami. Jednak w sprawozdaniu są mniejsze kwoty np. z zestawienia miesięcznego za listopad z programu sygnity jest kwota razem 51156,00 zł. A w sprawozdaniu 50900,00 zł. Z czego wynika nieprawidłowość. Zaznaczam, że liczba osób się zgadza.

Treść rozwiązania:
Proszę o informację czy mają Państwo dofinansowanie gminne jakiegokolwiek dodatku/ świadczenia. Jeśli tak proszę o odrzucenie rozwiązania z wpisem jaki dodatek jest dofinansowany.

Jeśli nie ma dofinansowania gminnego proszę wykonać operację opisaną poniżej

Proszę wybrać na zakładce Administracja: menu Pakiet narzędziowy>Wyrównaj kwoty ustawowe i wykonać tą operację za okres zasiłkowy 2014/15, a następnie 2015/16.

Po tej czynności ponownie wykonać sprawozdanie.

Jednak ja pracuję na starej wersji. Pan Tomek podał mi ścieżkę: Lista wszystkich decyzji-wydruki-niezgodność kwot. Jednak nadal mi nie działa.

Jak rozwiążesz problem proszę o podpowiedż. Izaaa:)
izu

Napisano: 13 sty 2016, 15:06

Mieliśmy taki sam problem ale wspólnymi silami dałyśmy radę:-) wchodzicie w administrację, rozszerzacie pakiet narzędziowy i dajecie wyrównaj kwoty ustawowe.Robicie zzy wyrównać dajecie tak, robicie nowe sprawozdanie i już jest ok:-)
KASIAAA

Napisano: 13 sty 2016, 15:15

na razie robię sobie ręczną zmianę komórek na właściwe kwoty żeby zdążyć ze sprawozdaniami a zgłoszenie wysłałam do serwisu bo nie wiem czy sytuacja sie nie powtórzy w następnym kwartale.
wiewiórka

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x