DOstłam pismo od komornika ze DA zmarł Musze wygasić jego należności w Bigach ale do tego musze wpisac date jego zgodnu Wchodze na admnisnitrację wybieram dłużnikaale okienko w których powinnam wpisac datę zgodnu jest nieaktywne tzn. nie jestm w stanie nic tam uzupełnić gdzie to się wprowadza?
Ja mam problem w programie sygnity odnoście kwot wygaszenia. Musze podać księgowej kwoty jakie musi odpisać ze stanu zadłużenia Zaliczki. Po wpisaniu daty śmierci wygasza mi należności z tytułu ZA bez uwzględnienia 5%.W stanie zadłużenia dłużników widnieje łączna kwota wraz z 5% a wygasza mniejszą. Jak temu zaradzi?
a jakie wydruki robisz dla księgowości?
Ja w takim przypadku robię wydruk z pozycji dłużnika - wydruk indywidualny - wydruk zadłuzenia na dzień i tam jak wpiszesz datę jego smierci to system sam podada datę śmierci i na ten dzień poda wszystkie kwoty zarówno z Fa jak i ZA (samo i z 5%)
Data decyzji to nie data jakiejs tam decyzji wydanej dla DA, Data decyzji ja np wpisuję datę obecna albo date pisma komornika, to jest wtedy data decyzji w Sygnity