SYGNITY wniosek o podjęcie działań
-
- Inspektor
- Zajmuję się: ŚW/FA/ST/DM
- Kontakt:
SYGNITY wniosek o podjęcie działań
Jeżeli wprowadzam do Sygnity wniosek o podjęcie działań wobec dłużnika alimentacyjnego przez "Nowy wniosek" to jest to wniosek, który ja wysyłam do innego ośrodka, czy wniosek, który przychodzi do mnie z innego ośrodka?
- Ewela77
- Podinspektor
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: SYGNITY wniosek o podjęcie działań
to jest wniosek. który przychodzi do ośrodka, bo potem jest on liczony w sprawozdaniu 

Po prostu nie lubię być sztucznie miła ..
-
- Inspektor
- Kontakt:
Okej dziękuję. A w takim razie gdzie w systemie mogę zrobić wniosek o podjęcie działań, który ja wysyłam dalej?
Pytam się, bo do tej pory wszystko robiliśmy w Wordzie, a chciałabym przejść całkowicie na system.
Pytam się, bo do tej pory wszystko robiliśmy w Wordzie, a chciałabym przejść całkowicie na system.
-
- Referent
- Zajmuję się: ŚW,FA,DS,KDR,CP
- Kontakt:
Podbijam pytanie też mnie to ciekawi czy nasze wnioski wysyłane dalej wbijamy do systemu czy nie?
- POCAHONTAS
- Podinspektor
- Zajmuję się:
- Kontakt:
dołączam się
Może wniosek o przeprowadzenie wywiadu?
Może wniosek o przeprowadzenie wywiadu?
Człowiek nie jest taki, co by sobie nie poradził:)
Człowiek nie jest taki, co by sobie nie poradził:)
-
- Referent
- Zajmuję się: teraz już wszystkim :D
- Kontakt:
U nas jak robimy wprowadzamy wniosek o podjęcie działań wobec dłużnika, to jest to wniosek który my wysyłamy, gdyż jest tam przycisk przekaż wg właściwości. Jak tak zrobię wtedy wchodzę na wszystkie wnioski robię wydruk wniosku i dopisuję adres organu właściwego dłużnika i drukuje i wysyłam do OWD.
nie wiem jak wprowadzać wnioski, które wpływają do nas. Niby można zrobić w ten sam sposób, ale przecież nie zrobię przekaż wg właściwości. Ewentualnie można załatwić bez kwalifikacji??
nie wiem jak wprowadzać wnioski, które wpływają do nas. Niby można zrobić w ten sam sposób, ale przecież nie zrobię przekaż wg właściwości. Ewentualnie można załatwić bez kwalifikacji??
-
- Referent
- Zajmuję się: ŚW/FA
- Kontakt:
a ja, jak robię decyzję z FA, to potem mi z automatu wskakują druki i w tym wniosek o podjęcie działań, i tak to zostawiam
-
- Inspektor
- Kontakt:
Hmm... mi tak wyskakuje tylko informacja o przyznaniu FA dla dłużnika, OWD i informacja o wypłatach dla komornika. Muszę w takim razie pogadać z informatykiem czy coś tam można pozmieniać.niki0 pisze: 07 paź 2020, 8:59 a ja, jak robię decyzję z FA, to potem mi z automatu wskakują druki i w tym wniosek o podjęcie działań, i tak to zostawiam
-
- Referent
- Zajmuję się: ŚW/FA
- Kontakt:
No u mnie to OWD to sobie przerobiłam żeby w jednym piśmie była informacja o przyznaniu i jednocześnie wniosek o podjęcie działań;)Alalala pisze: 07 paź 2020, 10:59Hmm... mi tak wyskakuje tylko informacja o przyznaniu FA dla dłużnika, OWD i informacja o wypłatach dla komornika. Muszę w takim razie pogadać z informatykiem czy coś tam można pozmieniać.niki0 pisze: 07 paź 2020, 8:59 a ja, jak robię decyzję z FA, to potem mi z automatu wskakują druki i w tym wniosek o podjęcie działań, i tak to zostawiam
Oprócz SYGNITY wniosek o podjęcie działań - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna przeczytaj również:
wstrzymanie świadczeń fa na wniosek sądu
przesył do infomonitora problem
Materiały szkoleniowe z FA
Nowy tytuł wykonawczy TW 1 (4)
Spłata fa a wypłata Fa
Pełnoletni pracował i nic nie zgłosił !!
brak zaświadczenia ze szkoły od pełnoletniej
problem
jaki skład rodziny?
Osoba pełnoletnia pod opieką opiekuna prawnego -matki
dłużnik spłacił całość - wniosek o umorzenie postępowania egz. do komornika
BIG czy odsetki też?
Do kiedy przyznajemy FA
Brak zaświadczenia z uczelni.
Decyzja zł za zł
skład rodziny skomplikowany