Napisano: 10 sty 2016, 3:39
System SI KDR jest zbyt mocno rozbudowany, ale nie jest gwarancją bezpieczeństwa.Nie ma w nim podstawowych(a potrzebnych danych), które można było pobrać w RI KDR -tzn.wszelkie raporty jak ilość wydanych kart, ilu opiekunom i dzieciom karty wydano itp.Podczas pracy wykrywamy mnóstwo niedociągnięć- brak przejrzystości tzn. po zarejestrowaniu nie wiem gdzie jest wniosek, muszę przechodzić na różne etapy i poszukiwać wniosku danej rodziny.Nie wiem co będzie jak wyprodukowane karty zostaną do mnie przesłane- czy znajdę tam nazwiska i podział na rodziny??Przecież bywa,że dzieci mają różne nazwiska, jak te karty posegregować i podzielić??? W RI KDR można było wydrukować raport z zamówionych kart i wszystko było intuicyjne.Teraz klapa!!!! wnioski leżą , ludzie czekają, a my jako pracownicy "kombinujemy" co zrobić,żeby było sprawnie i dobrze.Czy to tak miało wyglądać ??? Wdrażanie w/w systemu to jakaś masakra, albo żart!!! Żadnego szkolenia przez człowieka,żadnego filmu szkoleniowego.Tylko e- learning czyli suche , bezpłciowe wykonywanie zadań ,nie do końca spełniające oczekiwania pracownika , który naprawdę chce pracować i to skutecznie.Przykro.....Pozdrawiam wszystkich zatroskanych użytkowników SI KDR.Może się uda....może system będzie przyjazny dla człowieka?????? OBY.....