szał zasiłkowy - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 2    [ Posty: 15 ]

Napisano: 11 cze 2015, 12:48

anetag pisze:a nie lepiej by Ewalu było zasiłek na dziecko np. 200 zł i bez tych wszystkich dodatków na kij te dodatki
bo sytuacja rodzinna dzieci jest różna .. na przykład ?
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 11 cze 2015, 13:27

ewalu pisze:ten szał to ja napisałam tak na przekorę .. 89 zł z 77 zł czy to jest znacząco
hmmm... to zalezy od punktu siedzenia ;) patrząc na to, że od 2011r. nie było u nas zadnej podwyżki ... tu 12, dodatki też wzrosnąć mają, to się uzbiera.
..... mam szczęście, jestem człowiekiem......
Sipera
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 15 kwie 2014, 8:47
Zajmuję się: ŚR, SW, DS, Za życiem, czyste powietrze, DM i DE, i wszystko co się z tym wiąże włącznie z wydawaniem decyzji, sporządzaniem list wypłat i sprawozdań

Napisano: 11 cze 2015, 13:54

Mnie się najbardziej podoba to:

Jednocześnie podwyższone zostaną wymienione poniżej świadczenia:
- kwota stanowiąca podstawę pomocy pieniężnej na usamodzielnienie, kontynuowanie nauki i pomocy na zagospodarowanie w formie rzeczowej wzrośnie z 1 647 zł na 1 722 zł;
- minimalna kwota świadczenia pieniężnego na utrzymanie i pokrycie wydatków związanych z nauka języka polskiego dla cudzoziemców, którzy uzyskali w Rzeczypospolitej Polskiej status uchodźcy lub ochronę uzupełniającą z 531 zł na 606 zł;
-maksymalna kwota świadczenia pieniężnego na utrzymanie i pokrycie wydatków związanych z nauką języka polskiego dla cudzoziemców, którzy uzyskali w Rzeczypospolitej Polskiej status uchodźcy lub ochronę uzupełniającą z 1 260 zł na 1 335 zł;
-maksymalna kwota zasiłku stałego z 529 zł na 604 zł.

-wartość dochodu miesięcznego z 1 ha przeliczeniowego wzrośnie z 250 zł na 288 zł.

Tak, jakby to było świadczenie wypłacane ludziom za każdy posiadany hektar, a nie potencjalny powód nie przyznania zasiłku ;)
Wodociągi Kieleckie w sposób wzorcowy usuwają awarie, w sposób błyskawiczny. Jesteśmy w czołówce krajowej, a nawet światowej. Liczba awarii z roku na rok maleje.
Zofia
Podinspektor
Od: 19 lut 2015, 12:39
Zajmuję się: ŚR

Napisano: 11 cze 2015, 14:13

To tylko na duże kwoty wygląda. W rzeczywistości to tylko kosmetyka. Doładują wyższy dochód z hektara, minimalna krajowa w ostatnie 10 lat wzrosła o 100%. Adekwatnie kryterium powinno wzrosnąć do 1100 zł na osobę. Minimalna krajowa w przyszłym roku to będzie już prawie 1400 zł do ręki, po uwzględnieniu ulgi na dzieci 1500. Dwoje rodziców pracujących za minimalna krajową nie dostanie zasiłku rodzinnego. Do tego likwidują możliwość warunkowego przekroczenia dochodu. Już nie będzie można przekroczyć o wysokość minimalnego zasiłku, tylko dużo mniej. 30-40 zł. Tyle dobroci, ale jest o czym w telewizji przed wyborami pobredzić.
west
Starszy referent
Od: 11 gru 2014, 9:25
Zajmuję się:

Napisano: 11 cze 2015, 14:15

Wydatki na świadczenia jeżeli wzrosną to tylko góra o 10%-najprawdopodobniej utrzymają się na dotychczasowym poziomie, albo spadną.
west
Starszy referent
Od: 11 gru 2014, 9:25
Zajmuję się:

Strona 2 z 2    [ Posty: 15 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x