szalone kpa

ODPOWIEDZ
~nowa

szalone kpa

Post autor: ~nowa »

Witam. Zastanawiam się co mam zrobić? wychowanka nie przynosiła zaświadczenia ze szkoły że sie uczy w II III i IV nie dostała kasy na kontynuację nauki. wystąpiłam do szkoły z pismem uzyskalam info że została skreślona z dniem 29 lutego teraz mam zamiar uchylić decyzję Czy powinnam ją poinformować o wszczęciu postępowania przed wystosowaniem pisma do szkoły o informację czy teraz mam jej wysłać że będę uchylać.
~kaja

Re: szalone kpa

Post autor: ~kaja »

Jeżeli w decyzji przyznającej pomoc zobowiązałaś ją do dostarczenia tego zaświadczenia a ona tego nie zrobiła to jest w kpa art. 162 par. 2, który mówi, że jeśli strona nie dopełniła czynności, do których została zobowiązana decyzją to decyzję tą uchyla się. Jeśli nie było zobowiązania w decyzji to ja bym widziała konieczność wszczęcia postępowania i dopiero potem uchyliła decyzję....
~elka

Post autor: ~elka »

ale z jakim dniem?
~kaja

Post autor: ~kaja »

ja bym uchyliła od początku miesiąca, w którym nie dostarczyła zaświadczenia - pod warunkiem, że była zobowiązana w decyzji do dostarczenia go...np. moi mają dostarczyć zaświadczenie do 15.01.12r, jak tego nie zrobili to uchylam z dniem 01.01.12r
ODPOWIEDZ