Szkolenia - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 15 gru 2016, 11:16

Witam. Jestem tu nowa, z okolic Łodzi.

Czy macie wiedzę na temat odbywających się w najbliższym czasie szkoleń z zakresu dodatków mieszkaniowych?
Dodatkami zajmuję się od niedawna, znam ustawę, rozporządzenie...jednak nie wiem jak postępować, gdy nie mam faktur za prąd (ludzie uważają, że nie muszą ich przynosić lub odcięty prąd). Natomiast Pani, której miejsce zajęłam, ceny kWh brała z "sufitu" (brak jest faktur w poprzednich wnioskach, nawet na przestrzeni kilku lat, ani nawet pół faktury!!), ja chciałabym natomiast, żeby wszystko było liczone zgodnie z prawem. Nasi prawnicy z Urzędu mówią, aby nie liczyć ryczałtu.

Ok, ok. Miało być o szkoleniach. Więc, wiecie jak coś??

Z góry dziękuję :)
AniaDodatki
Stażysta
Od: 15 gru 2016, 9:21
Zajmuję się: DM/DE/CEIDG/ALKO

Napisano: 15 gru 2016, 11:43

podbijam pytanie. tylko może Lublin, Rzeszów?
Gość

Napisano: 16 gru 2016, 9:08

faktura musi być nie ma zmiłuj jak nie ma piszą oświadczenie że nie mają prądu a ty za cenę kWh przyjmujesz 0
Nie chce straszyć ale jak nie masz kwitów to co będzie jak przyjdzie RIO ? a przyłażą co 3-5 lat (ja miałem już UKS NIK w swojej historii)
Szkolenia ........... Bajora i Ochocką odradzam stanowczo
małe ww
Podinspektor
Od: 11 kwie 2014, 9:44
Zajmuję się:

Napisano: 16 gru 2016, 9:45

Umowę mam od października także na tych trefnych wnioskach jakby mojego podpisu nie ma...
ostatnio u nas byli w 2012 r wiec obstawiam ze w przyszłym roku RIO się pojawi.

Tylko pytanie czy na wezwaniu do uzupełnienia (brak faktury) mam pisać że wniosek zostanie bez rozpoznania czy nie zostanie naliczony ryczałt??
Ludzie najpierw mówią że doniosą f-re a potem mija tydzień i ich nie ma... więc wysyłam wezwanie tylko nie wiem czy zostawiać bez rozpoznania czy naliczać bez ryczałtu... Jak naliczę bez ryczałtu to ma pół roku z głowy z dodatkiem np. 30 zł. A jakby zostawić bez rozpoznania to może przyjść w przyszłym miesiącu już z rachunkiem i dostanie powiedzmy 100 zł?
AniaDodatki
Stażysta

Napisano: 16 gru 2016, 9:58

brak faktury nie jest podstawą do pozostawienia wniosku bez rozpatrzenia a więc tego nigdy nie rób
Na wezwaniu do uzupełnienia zaznacz po prostu że niedostarczenie faktury (która w myśl (podstawa prawna) jest niezbędna do wyliczenia ryczałtu W przypadku niedostarczenia niniejszej faktury zostanie przyjęta stawka 0 zł za kWh co będzie skutkować pomniejszeniem dodatku.......
małe ww
Podinspektor
Zajmuję się:

Napisano: 16 gru 2016, 12:30

Dziękuję jak nie wiem co :)

Przykładowe wezwanie sporządzone, w przyszłym tygodniu idem do mecenaski, niech podpisze że sprawdzone pod względem formalno - prawnym i będę spać spokojnie :lol:
AniaDodatki
Stażysta

Napisano: 16 gru 2016, 12:32

A jeśli chodzi o temat. Szkolenie w Szczecinie chyba 26.01.2017 p. Teresa Walczakiewicz - znacie?
AniaDodatki
Stażysta

Napisano: 16 gru 2016, 13:22

znamy znamy ...... a może jeszcze dać nr telefonu do niej na biurko :lol:
polecam
.......... to z południowo wschodniego końca kraju na północny zachód koleżanka ma zamiar za wiedzą zawitać
Szczecin ładne miasta (wiosną i latem) polecam ;)
małe ww
Podinspektor
Zajmuję się:

Napisano: 16 gru 2016, 14:07

Buhahaha, na bank dostane zgodę :D
Mieszkam i pracuję bardziej w centrum (okolice Łódzi). Pytam tylko o nazwisko. A jakby mieli chęci mnie wysłać to ewentualnie właśnie Łódź wchodzi w grę. A tam jak na razie nie znalazłam nic, także tego...
AniaDodatki
Stażysta

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x