szkolenie BHP - Kadry

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 10 kwie 2014, 15:03

czy mając I okresowe szkolenie BHP na druku identycznym jak szkolenie wstępne tzn. z nagłówkiem dokumentu " Karta szkolenia wstępnego w dziedzinie bezpieczeństwa i higieny pracy" można to zaliczyć jako szkolenie okresowe po roku (daty są właściwe tylko druk nieodpowiedni ponieważ pisze w nagłówku szkolenie wstepne a faktycznie było okresowe)
czy w takim wypadku muszę wysłać pracownika na kolejne badanie (okresowe) w ciągu roku od poprzedniego tego na złym druku ? jak potraktować szkolenie na złym druku?
_E_

Napisano: 14 kwie 2014, 11:17

nie bardzo możesz to traktować tak samo. ukończenie szkolenia okresowego jest uwarunkowane rozporządzeniem - dokładnie jak ma wyglądać zaświadczenie i co ma zawierać. jeśli pracownik dobył takie okresowe szkolenie to poproś organizatora o zmianę druku zaświadczenia na prawidłowe.
w przypadku kontroli pip ciężko Ci będzie się z tego wytłumaczyć.
zuzanka

Napisano: 14 kwie 2014, 12:33

zuzanka a czy wykonując teraz szkolenie okresowe sprawa byłaby rozwiązana ?
_E_

Napisano: 15 kwie 2014, 8:51

była by rozwiązana. tylko po co? skoro pracownicy zostali przeszkoleni a wystarczy zmienić druk. inna sprawa jak druk wystawiono nieodpowiedni i nie przeszkolono ... wtedy jak najbardziej ;-)
PIP sprawdza podczas kontroli czy pracownik ma szkolenie wstępne (na odpowiednim druku) czy są podpisy wszystkich zainteresowanych(patrz pracownik i pracodawca) oraz czy są aktualne szkolenia okresowe. nawet jak miałaś mały poślizg z tym okresowym ale już naprawiłaś błąd to przymkną oko i najwyżej dadzą pouczenie ( ale już nie kara )
zuzanka

Napisano: 15 kwie 2014, 10:52

nie no szkolenia były przeprowadzone oczywiście:)
_E_

Napisano: 24 lis 2015, 13:05

Zastanawiałam się ostatnio nad wyborem firmy, która przeprowadzi takie szkolenie w mojej firmie i zdecydowałam się na BHP Consulting. Jestem zadowolna z wyboru, firma profesjonalna i dobrze zorganizowana.
Krystyna787

Napisano: 07 sty 2016, 12:13

Bardzo fajnie szkolenia przeprowadzila firma BHP Consulting, jeśli szukacie firmy z Warszawy to moge polecic. W mojej fimie pracownicy byli zadowoleni
kamila154

Napisano: 27 sty 2016, 10:55

też nam robiła szkolenia w zeszłym miesiącu ta firma. wszystko profesjonalnie i ok, więc też polecam jakby ktoś szukał.
krzysztof143

Napisano: 25 sty 2017, 18:27

Szkolenia BHP prowadzone online nie są dobre. To jak jedzenie cukierka w papierku :/ Szkolenie musi być prowadzone na żywo, bo wtedy człowiek wyniesie z niego wiedzę i umiejętności.
W Warszawie i okolicach działa pani Katarzyna Kwiatkowska, która prowadzi szkolenia BHP dla pracodawców jak i pracowników.Jeden z lepszych szkoleniowców z jakimi miałam styczność.
Magdalenka33

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x