pracownik socjalny który jest finansowany z UE zamierza zrezygnować z pracy czy z nim tak samo się postepujue jak z innymi czy jest coś utrudnione?? i czy można wysłać go na urlop bezpłatny 2 letni???
w jakim zakresie się postępuje jeżeli pytasz o prawo pracy to według przepisów kp nie wiem jaką masz z nim podpisana umowę, nie wiem też czy jest sens wysyłać go na bezpłatny urlop jak będzie wyglądał budżet jednostki czy będzie miejsce tej osoby po urlopie bezpłatnym. Ja nie pakowałabym się w ten urlop bezpłatny. A jeżeli pracownik sam chce zrezygnować z umowy to jeżeli umowa na określony czas to jeżeli był zapis o 2 tyg. wypowiedzeniu to pisemne podanie pracownika, jeśli umowa na czas nieokreślony to według kodeksu okresy wypowiedzenia. Z urlopem bezpłatnym radzę dobrze przemyśleć sprawę.
postępuje się jak z każdym innym pracownikiem (wszytskich dotyczy kp.), a jeżeli procownik chce zrezygnować z pracy to tak jak było napisane wcześniej niech wystąpi o rozwiązanie umowy za wypowiedzeniem. też uważam że bez sensu jest dawać mu urlop bezpłatny,bo kto wie co bedzie za 2 lata zwłaszcza w przypadku projektów finansowanych z UE. A zawsze można zatrudnić nowego pracownika na miejsce tego który się zwolnił