Szkolne stypednium socjalne - Stypendia

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 10 wrz 2014, 22:42

Witam serdecznie, poniżej opiszę swoją sytuację i byłabym wdzięczna za podpowiedź czy jeżeli złoże wniosek o szkolne stypednium socjalne to jest szansa, że go otrzymam, gdyż delikatnie przekraczam dochód, czy niestety takowej szansy nie ma i nie zawarcać głowy sobie i osobom rozpatrującym wniosek ( czy są poprostu jakieś odstępstwa od normy)

Mój dochód za miesiąc sierpień

-300 zł netto z tytułu umowy zlecenie - dochód utracony, o m-ca września już go nie ma
-1371 zł netto z tytułu umowy o pracę ( dochód wypłacony we wrześniu)

Dziecko 3 kl szkoły podstawowej, 4 latka i matka.

Czy będę również potrzebowała zaświadczenia o wynagrodzeniu czy wystarczą np oświadczenia? Do dnia 15.09 poprostu nie jestem w stanie dostarczyć takowych zaświadczeń, gdyż niestety muszę czekać na nie ok 2 tyg. Czy w oświadczeniu należy podać kwotę netto czy brutto, czy należy wyszczególnić odciągnięcia typu zaliczki na podatek ect? Których tak naprawdę bez zaświadczenia o dochodach nie znam.

Z góry wszystkim serdecznie dziękuję za odpowiedzi.
Marta Kownacka
Kownacka

Napisano: 10 wrz 2014, 22:44

W ubiegłym roku dziecko otrzymywało stypendium, jeżeli ma to jakiekolwiek znaczenie
Kownacka

Napisano: 11 wrz 2014, 7:28

jeśli dochód rodziny nawet nieznacznie przekracza kryterium to jest do powód do odmowy przyznania stypendium

ja mam pytanie czy wszystkie dochody Pani podała?
do dochodu dolicza się również zasiłek rodzinny wraz z dodatkami
oraz alimenty na dzieci
xyz@

Napisano: 13 wrz 2014, 9:55

Tak również otrzymuję zasiłek rodzinny w kwocie 520 zł, za sierpień 1371 zł z tytułu umowy o pracę i 300 zł umowa zlecenie - dochód utracony i zasiłek rodzinny i którym nie wiedziałam, że wlicza się w dochód. W m-cu wrześniu będzie to ok 1300 zł i zasiłek rodzinny. Czyli generalnie nawet nie mam co składać wniosku? Przy dochodach tylko i wyłącznie z tytułu umowy o pracę pewnie bym się kwalifikowała.
Kownacka

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x