umowa dzierżawy czy nakaz płatniczy - Stypendia

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 11 wrz 2014, 13:19

Przyszła Pani złozyc wniosek na stypendium przedłozyła mi umowę dzierżawy, że część gospodarstwa wydzierżawiła. Zawsze brałam umowe dzierżay jesli ktos wydzierżawił grunty rolne i brałam do dochodu kwote z umowy, ale w poniedziałek na szkoleniu Pan Mazurkiewicz powiedział, że nawet przy umowach dzierżawy dochód liczy sie z nakazu i dochód jej przekracza a jak Wy robicie umowa czy nakaz??? Bardzo prosze o pomoc
Monia160284

Napisano: 11 wrz 2014, 21:36

ja biorę z nakazu
wg orzeczeń nie ma znaczenia czy ziemia jest uprawiana, oddana w dzierżawę,czy leży odłogiem

ja mam gorszy problem
mam człowieka, który ma wpisane ponad 6 ha przeliczeniowych
twierdzi,że tej ziemi nie uprawia, jest oddana w dzierżawę z której nie otrzymuje żadnych pieniędzy
nakaz płatniczy jest na niego,bo mieszka pod adresem, gdzie mieszkał też ojciec, ojciec nie żyje, nie było przeprowadzone żadne postępowanie spadkowe, oprócz niego jest też 5 rodzeństwa

nie wiem czy mogę mu policzyć 1/6 udziału

jak mu policzę wszystko,to z innymi dochodami będzie przekroczone kryterium
miał ktoś podobny przypadek?
xyz@

Napisano: 12 wrz 2014, 8:35

Nie miałam takiego przypadku, ale uwazam, ze jesli nakaz płatniczy jest na osobę, która składa Ci na stypendium a nie zostało jeszcze przeprowadzone postępowanie spadkowe to liczy sie dochód cały tej osobie, która widnieje na nakazie.
Monia160284

Napisano: 12 wrz 2014, 14:06

ja też uważam że należy wziąć całosć skoro jest to na niego.
Co do szkolenia i P. Mazurkiewicza to jestem w szoku że z tego samego pola mamy liczyć dochód z jednego i tego samego pola temu co oddał w dzierżawę i temu co dzierżawi od kogoś to pole.... robicie tak?
kimi

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x