SZO 18 letni syn na matkę - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 02 mar 2015, 15:08

Czy syn który skończył 18 lat i uczy sie w szkole moze sie ubiegać o SZO na matkę która ma orzeczenie o znacznym stopniu?
basia123a

Napisano: 02 mar 2015, 15:15

Może się ubiegać ale u mnie by dostał odmowę.
Dorcia82
VIP
Od: 10 kwie 2014, 13:41
Zajmuję się:

Napisano: 02 mar 2015, 15:28

u mnie tez by dostal odmowa tak samo jak student studiow dziennych
gosciu

Napisano: 02 mar 2015, 20:16

czy aby na pewno, a może pogodzi obowiązki ze szkołą, może pora uruchomic szare komórki.
SKO

Napisano: 02 mar 2015, 22:15

Świadczenie jest dla tych którzy pogodzić nie mogą - świadczenie jest formą rekompensaty utraconego dochodu. Jeśli syn to pogodzi bez problemu to nie powinien mieć świadczenia, które nie jest i nigdy nie było wynagrodzeniem za sprawowanie opieki.
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 04 mar 2015, 9:25

Nie badacie sprawy tylko czepiacie się nauki. Nawet nie jest napisane czy chlopak uczy sie dziennie czy zaocznie czy wieczorowo. Sprawę trzeba zbadac indywidualnie. Trafilo mi sie paru studentow studiów dziennych , którzy naukę maja tylko w weekendy , bo resztę nauki pobieraja droga internetową. Krótko mówiąc studia stacjonarne na dokumentach a nauka faktycznie jak na zaocznych. Należałoby zatem dopytac i zbadac czy nauka w szkole jest na tyle intensywna że nie ma juz czasu opiekować się niepelnosprawnym.
obiek67

Napisano: 04 mar 2015, 9:49

obiek67 pisze:Nie badacie sprawy tylko czepiacie się nauki. Nawet nie jest napisane czy chlopak uczy sie dziennie czy zaocznie czy wieczorowo. Sprawę trzeba zbadac indywidualnie. Trafilo mi sie paru studentow studiów dziennych , którzy naukę maja tylko w weekendy , bo resztę nauki pobieraja droga internetową. Krótko mówiąc studia stacjonarne na dokumentach a nauka faktycznie jak na zaocznych. Należałoby zatem dopytac i zbadac czy nauka w szkole jest na tyle intensywna że nie ma juz czasu opiekować się niepelnosprawnym.
Jak sie komuś na siłę chce przyznać świadczenie, to rózne brednie można w uzasadnieniu wymyslać, które w rzeczywistosci nie znajdą pokrycia.
m&m

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x