Witam. Babka złożyła wniosek o rodzinne z dochodami za 2013r. Okazało się, że w 2013r. we wrześniu mąż podjął pracę o czym w poprzednim okresie zasiłkowym pani nie pisnęła słówkiem. Wylazło to teraz i straszy Ale do rzeczy. Teraz babka dostarczyła zaświadczenie za X.2013 i mam przekroczenie. Rozumiem, że wznawiam postępowanie i od listopada 2013 robię NP, które będą do końca lipca 2014r. bo 31 lipca facet stracił pracę i do dziś nie pracuje. Podpowiedzcie czy dobrze to ogarniam bo jakoś się trochę pogubiłam. I czy muszę robić coś jeszcze w tej sprawie czy tylko czekać na spłatę?
Jeszcze nie wszystko napisałam Zapomniałam, że facet miał dwie umowy jedną od września a drugą od grudnia. Z obydwu wychodzi przekroczenie. Więc chyba będzie tak: pierwsze zaświadczenie za X.2013 i NP za listopad. Później utrata więc za grudzień i styczeń się należy. Zaświadczenie za styczeń i od lutego 2014 do lipca 2014 NP. Matko jakie to zakręcone. Ale chyba dobrze myślę???
Umowa o pracę. Świadectwo pracy było na koniec wszystkiego tzn. w sierpniu z zaznaczeniem, że pan pracował od 02-09-2013 do 30-11-2013 na podstawie umowy o pracę na okres próbny i od 01-12-2013 do 31-07-2014 na podstawie umowy o pracę na czas określony.