szo a wyroki sądowe - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 04 lut 2014, 16:18

Miałam odwołanie do sądu od szo. Czy na podstawie wyroku przyznajecie szo, czy też robicie odmowy i mają się odwołać żeby przyznało SKO.
~zena

Napisano: 04 lut 2014, 16:21

a co ci sąd orzekł?
Wyroki się stosuje a nie z nimi dyskutuje
~Elmer

Napisano: 04 lut 2014, 17:02

Sąd zasugerował ponowne i bardziej wnikliwe rozpatrzenie wniosku kładąc nacisk na kwestie rezygnacji z zatrudnienia, że nie mogła osoba zrezygnować z zatrudnienia skoro pobierała śp, a utrata statusu osoby bezrobotnej jest równoznaczne z rezygnacją z zatrudnienia. Nie wiem co mam robić, a jestem za przyznaniem, moja kierowniczka z prawnikiem twierdzą żeby dać odmowę i mają się ponownie odwołać.
~zena

Napisano: 04 lut 2014, 17:05

zena, ja nie rozumiem sąd tobie zasugerował ? do sądu to sko wysyła ...
~ewalu

Napisano: 04 lut 2014, 17:06

hm, bez wglądu na wyrok to trudno coś powiedzieć. Zasadniczo wyrok się stosuje, a wyroki przy SZO są takie, że utrata statusu osoby bezrobotnej jest równoznaczne z rezygnacja z pracy
~Elmer

Napisano: 04 lut 2014, 17:14

Jasne że wysłało SKO i sąd uchylił obydwie nasze decyzje, z tym, że to ja muszę się teraz bujać i podjąć co dalej.
~zena

Napisano: 04 lut 2014, 17:29

jeżeli sąd uchylił decyzje obu instancji to podchodzisz do tematu na świeżo i albo przyznajesz albo odmawiasz
ostatnio jest tendencja przyznająca i w sko i w sądach .. pewnie z uwagi na nadchodzące zmiany
~ewalu

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x