SZO dla wnuczki - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 13 paź 2014, 20:42

Witam,
zwracam się z pytaniem, otóż mam problem odnośnie pewnej kobiety która złożyła wniosek na ZDO i otrzymała wyrównanie do lutego ponieważ podjęła zatrudnienie do 31 maja 2014r. w czerwcu złożyła wniosek na SZO na babcię. Koleżanka świadczenie przyznała, bowiem nie mogłyśmy znaleźć żadnego artykułu w ustawie po nowelizacji mówiącego o tym, że SZO nie należy się wnukom. :?: Ale teraz się zastanawiam czy prawidłowo...
Jestem od kilku miesięcy na ŚR więc proszę o wyrozumiałość.
nova

Napisano: 14 paź 2014, 8:03

szo wnuczce się należy :)
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 14 paź 2014, 8:06

a wszystkie warunki spełnione ?
ja ostatnio dałam wnuczce odmowe
powołałam się na brak rezygnacji z zatrudnienia i że dzieci mogą sprawować opiekę
sko mi potrzymało w mocy
asiak

Napisano: 14 paź 2014, 9:06

hej, uważam że warunki zostały spełnione, ponieważ nastąpiła rezygnacja z zatrudnienia, dziewczyna faktycznie opiekuje się babcia, od dzieci babci zebrała oświadczenia, że są niezdolni bądź nie mogą zajmować się babcią....
nova

Napisano: 14 paź 2014, 9:10

ale są niezdolni ze względu na to że pracują ? czy ze względu na stan zdrowia ?
u mnie sko napisało że tylko zły stan zdrowia wyklucza osobę zobowiązaną do sprawowania opieki
asiak

Napisano: 14 paź 2014, 9:12

cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 14 paź 2014, 9:30

Kolejne bzdury sądów i gmin:
- w szo nie ma znaczenia kolejność alimentacji z krio bo po prostu nie ma zapisu takiego jak w art. 17 ust. 1a dotyczącym świadczenia pielęgnacyjnego.
- a już szczytem kretyństwa jest przyznawania szo osobie, która faktycznie nie zrezygnowała z zatrudnienia aby opiekować się osoba niepełnosprawną.

Końca nie widać tym idiotyzmom wyrabianym przez niektóre gminy ale przede wszystkim przez sko i wsa, ostatnio do tego chóru dołączyło nsa, co chwila djaac popisy po prostu braku umiejętności czytania, bo o wiedzy prawniczej to nawet nie ma co mówic
magdaaa

Napisano: 14 paź 2014, 9:31

obawiam się Magdaa, że problem jest gdzie indziej
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]