SZO dla wnuczki - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 2    [ Posty: 14 ]

Napisano: 26 lut 2015, 16:00

ewalu pisze:ja przyznaję :)
Ewalu nasze sko odmawia jak dzieci dziadków żyją i pracują, sąsiedni ops już miał kilka odmownych utrzymanych w mocy bo dzieci pracują więc mogą płacić za opiekunów
anetag
VIP
Od: 23 kwie 2014, 8:12
Zajmuję się:

Napisano: 26 lut 2015, 16:04

i tak przyznaję :D
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 26 lut 2015, 16:18

asd pisze:Z niewolnika nie zrobisz pracownika - podobnie się ma do opieki nad rodzicami. Nie rzadkością jest że rodzone dzieci nie chcą się opiekiwac rodzicami i żaden sąd nic im nie zrobi. Skoro wnuczka chce i moze sprawować opieke to dlaczego by nie pozwolić skoro przepisy nie wykluczaja tego. Przecież dobro starszej osoby jest najważniejsze Jak coś nie jest zabronione to znaczy że jest dozwolone.
Ależ nikt im nie zabrania opiekować się dziadkami. Tyle że nie robią tego w ramach swojego obowiązku alimentacyjnego, wobec czego w mojej ocenie, ugruntowanej przez orzecznictwo mojego SKO, SZO im nie przysługuje.
Choć nie ukrywam, że dupochron MPiPSu jest kuszącą perspektywą.
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
kronos79
Awatar użytkownika
VIP
Od: 19 lut 2014, 10:39
Zajmuję się:

Napisano: 26 lut 2015, 18:09

ewalu pisze:i tak przyznaję :D
ja też przyznaję, choć oczywiście jak jest sprawowana opieka,
Kati@

Strona 2 z 2    [ Posty: 14 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU