SZO i SKO - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 3    [ Posty: 25 ]

Napisano: 13 lis 2013, 9:51

Klient ubiegał się o SZO w związku z opieką nad matka, dałam odmowę, bo wg mnie nie było rezygnacji z zatrudnienia, opisałam się jak głupia w decyzji, bo kobieta miała wiele orzeczeń o niepełnosprawności, on kilka różnych prac, umów zlecenie, itp., w tym 3 zwolnienia dyscyplinarne, a SKO nawet słowem się na ten temat nie zająknęło w swojej decyzji, tylko przyznali SZO, bo on tuz przed ubieganiem się o ŚP (przedtem miał ŚP) był zarejestrowany w urzędzie pracy! Na nic moje ustalenie i moja pisanina.
Dalibyście ponownie odmowę? Złożył na nowy okres.
~Magda

Napisano: 20 lis 2013, 19:20

odmów ,odmów ty Su......o.
~...

Napisano: 20 lis 2013, 19:25

że też Wam się chce kopać z koniem...
Tom.
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 09 mar 2005, 16:10
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)

Napisano: 22 lis 2013, 17:05

ja w podobnej sytuacji dałam odmowę , babka się odwołała i tereaz SKO dało do ponownego rozpatrzenia pomimo, że w poprzednim okresie przyznało.
~tele

Napisano: 22 lis 2013, 20:56

\" i odmowie jej na nowy okres.\"
W takim przypadku doradzalbym wnioskodawcy założenie sprawy sądowej o podważanie decyzji organu administracji publicznej wyższego stopnia, oraz o nieuzasadnione nekanie i narażanie na stres
~kun

Napisano: 22 lis 2013, 21:54

Magda, jeżeli sko przyznało a przy tym wniosku nie nastąpiły inne przyczyny do odmowy to dlaczego się zastanawiasz aby odmówić,
~Kati

Napisano: 26 lis 2013, 15:04

~kun
\" podważanie decyzji organu administracji publicznej wyższego stopnia, oraz o nieuzasadnione nękanie i narażanie na stres \" - skąd ty się urwałaś/łeś.
Ja też mam założyć sprawę jak SKO przyznało SZO mimo, ze dochód przekraczał ?

~rolfi

Napisano: 26 lis 2013, 20:32

\"skąd ty się urwałaś/łeś.\"

No własnie nie wiem. Skąd sie mogłem urwać?
Może warto sie zapoznac z tematem i dlaczego taka porada?
No i ostatnie nie wiem czy dobrze rozumiem. SKO przyznało SZO pomimo przekroczenia kryterium dochodowego?
To może napisz jakiej uzyło argumentacji.
~kun

Napisano: 27 lis 2013, 10:57

Kryterium do szo 623 , dochód 654,36.
Raz - uznali, że można zastosować przekroczenie (mimo, ze wcześniej szo nie było pobierane bo było świadczenie i na tym się oparli)
Dwa - trudna sytuacja rodziny (jakby świadczenie to było z pomocy społecznej)
~rolfi

Napisano: 27 lis 2013, 12:42

Uznali ciągłość świadczenia. W sumie taka powinna być interpretacja bo SZO zastąpił ŚP. Ciekawe czy na nowy okres przekraczają?
~kun

Strona 1 z 3    [ Posty: 25 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x