szo please - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 21 paź 2016, 9:27

słuchajcie ma taką sytuację, córka skład an szo na matkę. córka miała działalność ale ją zakończyła z początkiem czerwca tego roku, nie ma żadnych świadczeń z sus-u ani krusu, matka ma emeryturę. teraz córka podrzuciła mi do wniosku umowę najmu, okazuje się, że ona ma lokal usługowy, który wynajmuje i co miesiąc otrzymuje z tego tytułu 1.000,00 zł. czy ja mam jej to doliczać do dochodu, bo wtedy na pewno mi przekroczy. w ustawie nie ma czego takiego jak uzysk najmu.
gopsiarala84

Napisano: 21 paź 2016, 9:43

nie liczysz najmu jako uzyskany
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 21 paź 2016, 10:14

tez tak myślałam, ale chciałam się upewnić bo tu jest na prawdę trudna sytuację dochodowa i zdrowotna tej rodziny. myślicie, że można jej szo przyznać bez względu na to ,że ona ma dochód w postacie tego najmu?. mam obawę czy kontrola się nie przyczepi.
gopsiarala84

Napisano: 21 paź 2016, 12:20

ale jeśli najem był w roku bazowym to wliczasz
Gość

Napisano: 21 paź 2016, 12:37

nie nie było w roku bazowym prowadziła działaność gospodarcza i ja teraz wykreśliła
gopsiarala84

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x