Udalam się przeprowadzić wywiad do SZO, wnioskodawców nie znałam wcześniej, na miejscu zastalam opiekuna - córka, osobę wymagajaca opieki- ojciec oraz jego syna. Okazało sie, ze syn jest bardzo niezadowolony z opieki jaka sprawuje jego siostra nad ojcem. Uważa, że są świadkowie na to, aby potwierdzić brak zainteresowania siostry ojcem. To on/ brat/ z zona opiekują sią ojcem, sa osobami pracujacymi, więc swiadczenia brać nie mogą.Widze ogromny konflikt, sam zainteresowany - ojciec w/w mówi niewiele, chce aby byl spokój. Co zrobić w takiej sytuacji, ten syn nadal chce ze mną rozmawiać, aby wyjasniać mi jaką niedobra córka jest jego siostra. Co ja mam zrobić?
Napisz prawdę. Jeśli to wywiad do SZO to niech myśli nad tym pracownik który robi SZO- wezwie do wyjaśnienia, weźmie oświadczenia, zobowiązania itp. W ustawie o SZO nie ma nic o pracy socjalnej.
Dokładnie. Opisz sumiennie sytuacje i przekaz wywiad do rodzinnych. Wszak my jak Żydzi w Auschwitz - i tak nie mamy nic do gadania ( sorry, nie moglem sie opanować)