no właśnie żona jest , ma rentę, ale nie ma znacznego, wiec na męża który ma znaczny nie dostanie szo. syn również, bo jest małżeństwo i razem mieszkają, żona powinna się zająć i zajmuje na pewno, tyle tylko, że nie dostanie szo, prawda? chciałby wziąć syn na ojca, ale myślę, że w tej sytuacji nie. dobrze myślę?
cos wymyslasz:) jesli pani zona ma rente to pewnie dlatego ze jest niepelnosprawna, nawet jesli nie w stopniu znacznym to jednak jej choroba moze powodowac to,ze nie jest w stanie zapewnic mezowi takiej opieki jakiej on wymaga, wiec syn jak najbardziej moze zrezygnowac z pracy zeby podjac sie tej opieki i otrzymac szo - jesli spelnia kryterium dochodowe i wywiad potwierdzi sptrawowanie opieki...jego zona nie ma obowiazku sprawowac opieki nad tesciem natomiast syn ma
Zajmuję się: ŚR, SW, DS, Za życiem, czyste powietrze, DM i DE, i wszystko co się z tym wiąże włącznie z wydawaniem decyzji, sporządzaniem list wypłat i sprawozdań
ja mam taki sam przypadek tylko syn uczęszcza jeszcze ostatni rok do technikum, dojeżdża do szkoły. Przyznali byście/ Jeżeli pracownik socjalny stwierdzi że syn opiekuje się to chyba nie mamy podstawy aby odmówić.