@gops
porażająco licznym orzecznictwem sądów administracyjnych, że w tej sytuacji obowiązek quasi-alimentacyjny należy traktować tożsamo z alimentacyjnym sensu stricte.
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
ja nie tworze prawa tylko je stosuje , też bym się skłaniał do przynania dego świadczenia , ale byłem na szkoleniu w listopadzie ubr. i pan maz....... powiedział ,żeby dać odmowe i tak uczyniłem jestem za tym aby wydac pozytywną decyzje takim osobom.
@gops
znam zdanie pana Mazurkiewicza, ale jego zdanie tteż nie stanowi wykładni prawa. Mam z ostatnich lat jakieś 90 decyzji swojego Kolegium dotyczących SP na małżonków, w których różne składy naszego Kolegium powołując się na rozliczne orzecznictwo dowodzą, że fakt pozostawania w zwiazku małżeńskim nie może być przyczyną odmowy prawa do świadczenia. Tym bardziej przy SZO, gdzie brak jest tego najbardziej kontroweryjnego zapisu, nie zamierzam dalej udawać głuupiego, bo tak uważa Pan B.M.
Ale to ja, ja mam zawsze decyzje swojego kolegium w wielu podobnych sprawach.
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett