SZO - żona na męża -> tak/nie - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 2    [ Posty: 17 ]

Napisano: 13 mar 2014, 12:55

ja nie daję, ale SKO daje
~Ania

Napisano: 13 mar 2014, 12:57

tak jak ania nie nie nie życze powodzenia tym co dają jak obronią przepisy K>C które stanowią ,że nie zachodzi obowiązek alimentacyjny wobec małżonków
~gops

Napisano: 13 mar 2014, 13:00

tak
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 13 mar 2014, 13:03

@gops
porażająco licznym orzecznictwem sądów administracyjnych, że w tej sytuacji obowiązek quasi-alimentacyjny należy traktować tożsamo z alimentacyjnym sensu stricte.
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
kronos79
Awatar użytkownika
VIP
Od: 19 lut 2014, 10:39
Zajmuję się:

Napisano: 13 mar 2014, 13:10

ja nie tworze prawa tylko je stosuje , też bym się skłaniał do przynania dego świadczenia , ale byłem na szkoleniu w listopadzie ubr. i pan maz....... powiedział ,żeby dać odmowe i tak uczyniłem jestem za tym aby wydac pozytywną decyzje takim osobom.
~gops

Napisano: 13 mar 2014, 13:15

@gops
znam zdanie pana Mazurkiewicza, ale jego zdanie tteż nie stanowi wykładni prawa. Mam z ostatnich lat jakieś 90 decyzji swojego Kolegium dotyczących SP na małżonków, w których różne składy naszego Kolegium powołując się na rozliczne orzecznictwo dowodzą, że fakt pozostawania w zwiazku małżeńskim nie może być przyczyną odmowy prawa do świadczenia. Tym bardziej przy SZO, gdzie brak jest tego najbardziej kontroweryjnego zapisu, nie zamierzam dalej udawać głuupiego, bo tak uważa Pan B.M.
Ale to ja, ja mam zawsze decyzje swojego kolegium w wielu podobnych sprawach.
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
kronos79
Awatar użytkownika
VIP
Od: 19 lut 2014, 10:39
Zajmuję się:

Napisano: 13 mar 2014, 13:30

no tak zgadzam się z wypowiedzią ale cóż wydałem takie decyzje i bede czekał .pozdrawiam
~gops

Strona 2 z 2    [ Posty: 17 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x