Wysłaliśmy pisemko do dłużnika na adres "1" które wróciło z podwójnym awizo. Napisaliśmy do OWD w tej miejscowości o podjęcie działań. OWD odpisał nam że dłużnik tam był zameldowany do 12.12.2013r. i podał nowy adres "2" dłużnika. Pod nowy adres wysłaliśmy pisemko do dłużnika + do OWD o podjęcie działań. Pismo od dłużnika wróciło z adnotacją, że adresat nieznany, OWD odpisał również że taka osoba u nich nie przebywa. Więc napisaliśmy do komornika o ustalenie adresu. Komornik odpisał że miejsce pobytu dłużnika jest adres '1". Podpięliśmy skan od komornika i wysłaliśmy do OWD o podjęcie działań + pismo do dłużnika. Pismo od dłużnika jest awizowane dwa razy, natomiast OWD napisał nam znowu że był tam zameldowany do 12.12.2013r. i podał informację że wystąpili do policji i urzędu gminy i dostali nowy adres "3" i inna miejscowość.
I teraz co? Znowu pisemko na adres "3" do dłużnika i do OWD?
Szukanie dłużnika
Re: Szukanie dłużnika
Ja nie patrzena adres zameldowania tylko zamieszkania w takich sytuacjach.
Mam kilka dłuzników którzy z róznych powodów nie maja meldunków a zamieszkują np. na terenie mojej gminy.
Mam kilka dłuzników którzy z róznych powodów nie maja meldunków a zamieszkują np. na terenie mojej gminy.
proszę o odpowiedź czy OWD szuka adresu dłużnika jeśli podany przez obcogminny OWW jest nieaktualny? czy w tym wypadku się odsyła do OWW, że np pismo wróciło, że dłużnik się wyprowadził?
Moim zdaniem to w interesie OWW jest ustalenie adresu zamieszkania/pobytu, a nie zameldowaniai tym samym OWD.
Aktualny adres zameldowania może być stosowany pomocniczo, dodatkowo w celu ustalenia OWD.
Adres zameldowania nie zawsze jest zgodny z zamieszkaniem, o czym wiadomo.
Aktualny adres zameldowania może być stosowany pomocniczo, dodatkowo w celu ustalenia OWD.
Adres zameldowania nie zawsze jest zgodny z zamieszkaniem, o czym wiadomo.
no to co mam zrobić? wniosek o podjęcie trafił do mnie z innej gminy zgodnie z właściwością i mi napisali, że przebywa u mnie, ale bez adresu.
Oprócz Szukanie dłużnika - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna przeczytaj również:
umorzenie zaliczki
No i co z tymi tytułami?
OWW
dwa razy......
dłużnik wyjechał zagranicę
upomnienia Radix Wip
czy upomnienia może dłużnik odebrać osobiście?
dłużnik wraca
Wip
inna kwota decyzji i upomnienia
dec. o uzn. za dłużnika, a dł. zmienia m-ce zamieszka
kurator a tytuł wykonawczy
Upomnienie ile pozycji?
KURATOR-DŁUŻNIK
Ustanie obowiązku alimentacyjnego
podwyższenie alimentów