Jakich muszę być działania żeby ująć w tym wierszu dłużnika alimentacyjnego? Wiadomo, że jak uznamy za uchylającego czyli wniosek o ściganie, starostwo i co więcej ?
Mnie uczono (niedawno, bo świeża jestem ) że wezwanie również. Podjęcie jakiegokolwiek działania z dłużnikiem już jest w tab 1.1
Jeśli się mylę proszę o sprostowanie.
ja wpisuje wezwania na wywiad, przeprowadzenie wywiadu, wezwanie do zarejestrowania się w PUP, wniosek o aktywizacje do PUP, wniosek o zatrzymanie prawa jazdy. i wszystko to, co wiąże się z uznaniem dłużnika za uchylającego się, o ile takowego mam;)
Dzwoniłam w tej sprawie do UW jakiś czas temu i dostałam informację, że w wierszu 1.1 podajemy dłużników co do których podjęliśmy każde działania wymienione w ustawie, a nie tylko działania wymienione w pozostałych wierszach sprawozdania więc np. wezwanie na wywiad to podjęcie działania.
Druga sprawa o którą pytałam to kolumna "liczba działań które w danym kwartale doprowadziły do wzrostu ściągalności należności(...) to wykazujemy to co system pokazuje czyli jeśli jest 0 to nie jest źle, inne ośrodki też wykazują 0, i nie jest to także suma z kolumny "Liczba (miesięcznie)". Także ja tam zostawiam 0 bo mi tak system pokazuje.
czy jesli mam ciągle tego samego dłużnika i działania były wczesniej podjete a teraz tylko dłuznik jest na naszym terenie, to wpisuje go w F.1 i F.1.2 ??????????????