Taka sytuacja. Czy się nalezy 500+?

Wybrane tematy:
Komunikat w sprawie nowych wniosków 500+/ŚW/ŚR w CAS Wzory Decyzji 500+ jak rozpisujecie podatek z US? Jak usprawnić koordynację? Zwalić robotę na gminy... alimenty, od kiedy wyplata - dylematy odnośnie art 19 ust. 4 inspektor ds. świadczeń wychowawczych
gopssik

Re: Taka sytuacja. Czy się nalezy 500+?

Post autor: gopssik »

Elmer pisze:każda umowa zlecenie jest odrębną umową cywilno-prawną. Za każdym razem ewentualny uzysk i utrata.
Z umowami o pracę jest inaczej
Elmer pomóż. A jeśli ktoś ma cały czas umowy o pracę dwumiesięczne u jednego pracodawcy robimy uzysk? Ja skłaniam się ku temu żeby nie robić uzysków.
Mateusz31
Praktykant
Zajmuję się: Świadczenia rodzinne, świadczenie wychowawcze
Kontakt:

Post autor: Mateusz31 »

Przecież napisałem że w weryfikacji ZUS bedzie tylko data uzyskania uprawnien a daty utraty nie bedzie z uwagi na ta ciagłość. Czyli jak mi swiadectwa pracy ktos nie przyniesie to utraty nie robie i uzysku z nowej umowy tak?
Awatar użytkownika
voodoo
Inspektor
Zajmuję się: ŚW
Kontakt:

Post autor: voodoo »

Wszystko zależy od interpretacji urzędnika. Mi jak pokazuje ciągłość w ZUS to wliczam, jak są przerwy to już inaczej.
gopssik

Post autor: gopssik »

Mateusz31 pisze:Przecież napisałem że w weryfikacji ZUS bedzie tylko data uzyskania uprawnien a daty utraty nie bedzie z uwagi na ta ciagłość. Czyli jak mi swiadectwa pracy ktos nie przyniesie to utraty nie robie i uzysku z nowej umowy tak?
Dokładnie tak jak piszesz.
Mateusz31
Praktykant
Zajmuję się: Świadczenia rodzinne, świadczenie wychowawcze
Kontakt:

Post autor: Mateusz31 »

Mogli by to gdzies w przepisach jasno i jednoznacznie okreslic. A nie ze takimi umowa tak a z innymi inaczej :( Masakra z tymi uzyskami i utratami :( A nie ze sobie kazdy Urzednik inaczej robi i nie wiadomo który poprawnie :(
rysia

Post autor: rysia »

musisz się tym tak nie przejmować <} nawet SKO różnie to interpretuje, zależy od składu orzekającego i sprawy :roll:
Awatar użytkownika
de Charette
Administrator
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: de Charette »

w przypadku umów o pracę wystawianych bez dnia przerwy i bez świadectwa pracy robię uzysk
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
rysia

Post autor: rysia »

Elmer pisze:w przypadku umów o pracę wystawianych bez dnia przerwy i bez świadectwa pracy robię uzysk
:shock:
Awatar użytkownika
de Charette
Administrator
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: de Charette »

traktuję dochód jako ciągłość i z drugiego miesiąca od zawarcia pierwszej umowy robię uzysk
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
Gość

Post autor: Gość »

rysia pisze:
Elmer pisze:w przypadku umów o pracę wystawianych bez dnia przerwy i bez świadectwa pracy robię uzysk
:shock:
:o
:lol:
ODPOWIEDZ