taki uzysk - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 22 maja 2015, 13:36

Mam kilka przypadków kobiet, które poprzerywały urlopy wychowawcze i wróciły do pracy w marcu, uzysk powinien być za kwiecień i tu zaczyna się problem bo one wróciły do pracy w ciąży i praktycznie od razu poszły na chorobowe. W związku z tym ten kwiecień, przynajmniej częściowo płaci im Zus problem jest taki że ten Zus najczęściej płaci im w częściach zależy jak te zwolnienia lekarskie są powystawiane zdarza się więc że za część tego kwietnia one dostaną pieniądze za jakiś czas dopiero. Jak policzyć dochód uzyskanyz tego tytułu???
katal

Napisano: 22 maja 2015, 13:58

I jeszcze kiedy właściwie jest ten uzysk skoro na tak naprawdę te pieniądze dostała w części teraz, w części za miesiąc dostanie czy kiedy tam Zus zrobi przelew...........
katal

Napisano: 25 maja 2015, 9:51

nikt nic?..............
katal

Napisano: 25 maja 2015, 9:56

normalnie bierzesz dochód za kwiecień (część z pracy, część z ZUS)
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 25 maja 2015, 11:04

tak tylko, że mam taki przypadek kiedy kobieta za ten kwiecień jeszcze nie wszystko dostała. Dostała chorobowe od pracodawcy za trzy dni kwietnia(wypłacone w maju), z Zusu dostała za okres od 4 kwietnia do 27 kwietnia dopiero teraz i na to ma papiery a resztę kwietnia dostanie na razie nie wiadomo kiedy więc co jej policzyć?? to co dostała do tej pory z Zusu i od pracodawcy??
katal

Napisano: 25 maja 2015, 11:05

czekasz
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 25 maja 2015, 11:31

i wypłacam zasiłek rodzinny za maj mimo że już z tych kwot którymi dysponuje wiem że nie będzie mi się mieściła i efektem tego będą nienaleznie pobrane??
katal

Napisano: 25 maja 2015, 14:33

?????????
katal

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x