takie pytanie
-
- Referent
- Zajmuję się: ŚW, KDR, FA, ŚR
- Kontakt:
takie pytanie
Jak wdrażali Was do pracy na stanowisku świadczeń wychowawczych? Co wam najbardziej pomogło? Jak ogarniacie wiedzę? Jak się uczycie? Jestem nowym pracownikiem... HELP 

-
- Referent
- Zajmuję się: ŚW.
- Kontakt:
Re: takie pytanie
Świadczenie wychowawcze w miarę jest okej do nauki, gorzej wszystkie zasiłki. Ale chyba jedynie przez praktykę i na szczęście miałam w pokoju koleżankę, która pomogła 

-
- Referent
- Zajmuję się: ŚW/FA/ŚR/DM/DE/KDR
- Kontakt:
najlepiej to przez czytanie ustaw, wyjaśnień i własne myślenie. nie ma co ślepo wierzyć,tym co już pracują, bo często i gęsto pracownicy którzy pracują od dawna mają złe nawyki, które powielają , bo ktoś tam tak robił 

"Jeżeli płacicie ludziom za to, że nie pracują, a każecie im płacić podatki, gdy pracują, nie dziwcie się, że macie bezrobocie."
Milton Friedman
Milton Friedman
-
- Stażysta
- Zajmuję się: św, FA
- Kontakt:
Bardzo mądra wypowiedź.Wiem z praktyki.Też byłam nowa.Pani M. pisze: 05 maja 2020, 14:39 najlepiej to przez czytanie ustaw, wyjaśnień i własne myślenie. nie ma co ślepo wierzyć,tym co już pracują, bo często i gęsto pracownicy którzy pracują od dawna mają złe nawyki, które powielają , bo ktoś tam tak robił![]()
-
- Stażysta
- Zajmuję się: św, FA
- Kontakt:
Bardzo mądra wypowiedź.Wiem z praktyki.Też byłam nowa.Pani M. pisze: 05 maja 2020, 14:39 najlepiej to przez czytanie ustaw, wyjaśnień i własne myślenie. nie ma co ślepo wierzyć,tym co już pracują, bo często i gęsto pracownicy którzy pracują od dawna mają złe nawyki, które powielają , bo ktoś tam tak robił![]()
-
- Inspektor
- Zajmuję się: ŚW/FA/ST/DM
- Kontakt:
Mnie przyjęto akurat jak ŚW wchodziło, więc na początek dostałam wnioski do przejrzenia i wklepywania w program. Później pod okiem koleżanki z ŚR zaczęłam przeliczać dochody - jak już skumałam co i jak, jakie dokumenty do czego potrzebuję to zaczęłam przyjmować wnioski i wystawiać decyzje.
Oprócz takie pytanie - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
gdy przepisy o koordynacji mają zastosowanie...
SPORZĄDZANIE SPRAWOZDAŃ - KTO U WAS ?
spr resortowe tab. D
Decyzja uchylająca zmiana wnioskodawcy
wniosek na 500 rodzina od lat za granicą
koordynacja
decyzja uchylająca zmiana wnioskodawcy
wszczęcie postępowania koordynacja
koordynacja
podstawa prawna rezygnacji z 500+
koordynacja sprawa skomplikowana POMOCY
Egzekucja a COVID-19
jak odzyskać pieniądze z banku