techniczne pytanie prowadzenie zesytów xD - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 27 cze 2019, 8:24

Cześć Wam, pewno wielu z Was prowadzi zeszyty, w których w tabelkach ma wypisanych wnioskodawców, oraz ich dzieci i miesiące w których miesiąc w miesiąc zapisuje ile komu się wypłaca. Dotychczas tabelka miała rubryki od października do września. teraz będą od lipca... macie jakiś pomysł jak to wszystko ogarnąć żeby nie pomylić się przy liczeniu tych wszystkich wypłat? przy całkiem nowych ludziach nie ma problemu. bo się ich wpisuje do nowego zeszytu i gites. ale co zrobić z ludzmi, którzy mają już na drugie, trzecie itp. dziecko i składają na pierwsze? niby mogę dopisać pierwsze dziecko do starego wykazu ale od października musiałabym ich dopisywać znów do nowego zeszytu.... czy może wszystkich wpisywać już do nowego? ale to też głupie bo roboty będzie w cholerę, zwłaszcza jak ktoś obrabia jeszcze wnioski na 300...
może ktoś też ma ten sam problem co ja xD
referent24
Praktykant
Od: 03 lip 2018, 11:45
Zajmuję się: 500, 300

Napisano: 27 cze 2019, 8:55

referent24 pisze:pewno wielu z Was prowadzi zeszyty, w których w tabelkach ma wypisanych wnioskodawców, oraz ich dzieci i miesiące w których miesiąc w miesiąc zapisuje ile komu się wypłaca
Co? :D
Nie, nie prowadzę takiego czegoś. Jedyny rejestr ręczny jaki prowadzę to rejestr wniosków.
heiland
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 04 sty 2013, 20:46
Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS

Napisano: 27 cze 2019, 8:56

Przepraszam, że zapytam ale gdzie ty pracujesz na jakim programie?????
Żeby w dzisiejszych czasach pisać ręcznie w zeszytach to mi się w głowie nie mieści.
Po to mamy systemy dziedzinowe, żeby wszystko było w nich zapisane tylko należy umiejętnie wydobyć dane z tych systemów.
MMilka
Stażysta
Od: 08 lis 2017, 10:23
Zajmuję się: ŚR, ŚW

Napisano: 27 cze 2019, 8:58

@MMilka, dokładnie tak. Aczkolwiek pracownicy socjalnie u mnie mają masę zeszytów A5 do różnych świadczeń itp. więc nic mnie nie zdziwi ;)
heiland
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 04 sty 2013, 20:46
Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x