Decyzja Wojewody o NP a potrącenia z bieżących wypłat - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 27 cze 2019, 12:23

Witam!
Jak u Was postępujecie w sytuacji :
Otrzymujecie od Wojewody decyzję o ustalonym NP odnośnie 500+.
Dokonujecie automatycznego potrącenia tej kwoty wraz z odsetkami z bieżących wypłat z decyzji z 500+ i SR, czy czekacie aż ta decyzja uprawomocni się i po uprawomocnieniu dokonujecie potrącenia. ?

Oczywiście strona nie zamierza zwrócić środków, odwołanie - całkiem możliwe
opsx159753
Stażysta
Od: 04 maja 2018, 7:27
Zajmuję się: ..

Napisano: 27 cze 2019, 15:16

Ja dopiero robie potrącenia gdy decyzja prawomocna. U nas kobieta napisała do nich ( UW) o umorzenie a oni mi dzwonią żebym szybo pobrał i będą mieli po sprawie. Ale ładnie do nich napisałem czy decyzja stała się ostateczna to wtedy UW już napisał że jest w trakcie rozpatrzenia wniosku o umorzenie i do czasu zakończenia postępowania mamy Pani wypłacać w pełnej wysokości. Tak ty przekażesz do Urzędu wojewódzkiego zwrot, oni np umorzą w części i jak oddasz kobiecie?
krak
Stażysta
Od: 29 mar 2017, 8:58
Zajmuję się: ŚW/Rodzinne

Napisano: 28 cze 2019, 13:24

masz racje. lepiej pisemnie sprawdzić prawomocność deczyji. dzięki!
opsx159753
Stażysta
Od: 04 maja 2018, 7:27
Zajmuję się: ..

Napisano: 28 cze 2019, 14:03

krak pisze:Ja dopiero robie potrącenia gdy decyzja prawomocna. U nas kobieta napisała do nich ( UW) o umorzenie a oni mi dzwonią żebym szybo pobrał i będą mieli po sprawie. Ale ładnie do nich napisałem czy decyzja stała się ostateczna to wtedy UW już napisał że jest w trakcie rozpatrzenia wniosku o umorzenie i do czasu zakończenia postępowania mamy Pani wypłacać w pełnej wysokości. Tak ty przekażesz do Urzędu wojewódzkiego zwrot, oni np umorzą w części i jak oddasz kobiecie?
mogłabym prosić o wzór pisma z zapytaniem czy decyzja stała się ostateczna do UW?
Pola1
Referent
Od: 13 mar 2017, 8:55
Zajmuję się: ŚW/DS

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x