Czy rodziny u was mają jedna teczkę z np. trzema różnymi świadczeniami (zasiłek, becik, świad.pielęgn.)?
Czy każde świadczenie u was to osobna teczka?
Proszę o wypowiedzi bo ktoś próbuje nam pracę zburzyć.
U nas to nawet nie do teczki, tylko do jednego worka wrzucamy. Takiego foliowego, czarnego.
Miałem kiedyś wszystko w kupie, ale musiałem posprzątać bo już dawno bym utonął. Świadczenia pielęgnacyjne i zasiłki pielęgnacyjne w jednej teczce z rodzinnymi robią bałagan. Bardzo wygodnie jest mieć na jednej kupce zasiłki pielęgnacyjne, na drugiej świadczenia pielęgnacyjne, a w szafie resztę burdelu. Przecież te sprawy mają inne numery w rzeczowym wykazie akt. To są całkiem różne sprawy i przy archiwizacji też będzie problem. To są odrębne kategorie świadczeń. Jeszcze becikowe-jak cię mogę, ale większość chce tylko becikowe.
Ja do tej pory też miałam jedną teczkę, ale właśnie to zmieniam. Teraz mam teczkę sprawy, nie rodziny. Świadczenie pielęgnacyjne przyznawane na kilka, czasem kilkanaście lat, to samo zasiłek pielęgnacyjny, a zasiłek rodzinny co roku, często ze zmianami decyzji. Teczki i tak już miałam jako "tom I i II", bo nie da rady 10 okresów zasiłkowych zmieścić do jednej teczki przy kilku rodzajach świadczeń. Teraz też dochodzą te utraty i uzyski, to są dodatkowe dokumenty do wpinania, a teczki nie są z gumy.
Dodatkowo na stanowisku pracy teczkę mam trzymać 2 lata, a potem do archiwum. A jak jest wszystko w jednej, to tak mi stoi nie wiadomo ile, bo wciąż aktualna decyzja na wierzchu.
Wodociągi Kieleckie w sposób wzorcowy usuwają awarie, w sposób błyskawiczny. Jesteśmy w czołówce krajowej, a nawet światowej. Liczba awarii z roku na rok maleje.
ja też mam do każdego świadczenia oddzielne teczki, nie wyobrażam sobie tego inaczej, gdyż po 2 latach u mnie muszę zdać do archiwum ze względu na brak miejsca i nie będę przekładać 10 razy tych samych teczek a tak mam wszystko jasne i rozdzielone...
Każda rodzina odrębny kolejny numer, każde świadczenie w oddzielnej teczce i pudełku. Z archiwum i rozdzieleniem z rok się grzebałem razem ze stażystą, a nie mam tego dużo.
Wodociągi Kieleckie w sposób wzorcowy usuwają awarie, w sposób błyskawiczny. Jesteśmy w czołówce krajowej, a nawet światowej. Liczba awarii z roku na rok maleje.