Czy ktoś wie jak poprawnie ująć tekst jednolity z dnia 31 maja 2013r Poz.1190 rozporządzenie Ministra Pracy i Polityki Społecznej z 25 czerwca 2002r. w sprawie określenia rodzajów zadań powiatu, które mogą być finansowane ze środków PFRON (Dz. U. z 2002r. Nr 96 poz. 861 z późn. zm.).
Nie wiem, czy o to Ci chodzi:
---
Rozporządzenie Ministra Pracy i Polityki Społecznej z dnia 25 czerwca 2002r. w sprawie określenia rodzajów zadań powiatu, które mogą być finansowane ze środków Państwowego Funduszu Rehabilitacji Osób Niepełnosprawnych (tj. z 2013r., poz. 1190)
---
Oczywiście, gdy nastąpią zmiany to w nawiasie należy potem dopisać \"z póżn. zm.\" wtedy nawias będzie wyglądał tak:
(tj. z 2013r., poz. 1190 z późn. zm.) - ale to dopiero jak po wydaniu tekstu jednolitego zostanie wprowadzona choć jedna zmiana do treści.
Fakt, ucięło mi kropkę, powinno być t.j. jednak co do zmian to się nie zgodzę, nasz prawnik i nie tylko (mamy wiele decyzji z wyższych instancji i innych organów) stosują zapis z późn. zm.
Tak więc, by kogoś poprawiać, powinno się jednak sprawdzić, jaki powinien być zapis. Spotkałam się z zapisem ze zm., jednak najczęściej spotykam się z późn. zm.