AS- Obszar B2 - Stare tematy

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 18 lis 2013, 12:14

Witam,
W umowie dotyczącej obszar B, zadanie 2 jaki cel szczegółowy należy wpisać:
1. przygotowanie beneficjentów programu z zaburzeniami ruchu i percepcji wzrokowej do pełnienia różnych ról społecznych poprzez umożliwienie im włączania się do tworzącego się społeczeństwa informacyjnego,
czy
2. poprawa szans beneficjentów programu na rywalizację o zatrudnienie na otwartym rynku pracy poprzez podwyższenie kwalifikacji;
A kolejne pytanie, czy żądacie od wnioskodawców czegoś więcej niż potwierdzenia ukończenia szkolenia, może jakiś harmonogram zajęć?
Z góry dziękuję.
~pcpr-A

Napisano: 18 lis 2013, 12:46

Aby merytoryczne rozpatrzenie wniosku zapunktowało jak najkorzystniej to prosimy wnioskodawców o załączenie do wniosku wszelkiego typu dyplomów, zaświadczeń itp.

co do pierwszej części my nie wpisujemy do umowy tego typu rzeczy.
~Maja

Napisano: 18 lis 2013, 13:38

Maja, ale wiesz, że w \"Zasadach...\" przy wytycznych do umowy jest konieczność wpisania celu udzielenia dofinansowania (VI.1.2.)?
~pcpr-A

Napisano: 18 lis 2013, 14:05

Według mnie cel udzielenia dofinansowania to: dofinansowanie szkolenia w zakresie obsługi nabytego w ramach programu sprzęty elektronicznego i oprogramowania
~Mat

Napisano: 18 lis 2013, 14:27

My robimy tak:
\"1. Przedmiotem umowy jest dofinansowanie ze środków PFRON kosztów szkolenia w zakresie obsługi nabytego w ramach programu sprzętu elektronicznego i oprogramowania...

2. Celem programu jest wyeliminowanie lub zmniejszenie barier ograniczających uczestnictwo Wnioskodawcy w życiu społecznym, zawodowym i w dostępie do edukacji, a w szczególności przygotowanie beneficjentów programu z zaburzeniami ruchu i percepcji wzrokowej do pełnienia ważnych ról społecznych poprzez umożliwienie im włączenia się do tworzącego się społeczeństwa informacyjnego.\" (Taki cel szczegółowy był przy B1). Przy B2 zostawiłabym ten ogólny, ale własnie nie wiem, co w szczegółowym?

~pcpr-A

Napisano: 18 lis 2013, 14:51

hymmm... chyba masz rację. Coś mi się wydaje, że dopiszemy to do naszych umów!!!
~Maja

Napisano: 18 lis 2013, 15:17

my tez nie wpisujemy do mumow tych celow tylko czego dotyczy dofinansowanie
~pcpr

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x