Witam, PFRON ogłosił nowe kierunki obowiązujące w 2020r. Nabór rusza w przypadku obu modułów w marcu. Nie mogę znaleźć zapisu, kiedy się powinien zakończyć nabór w przypadku modułu II. Rozumiem, że 31 sierpnia kończy się nabór w module I. A jak to wygląda w module II? Czy jest to tak jak było w latach minionych. W 2019r. ogłosiliśmy nabór od 1 marca do 15 w semestrze letnim, a zimowym 1 wrzesień do 10 października. Nie wiem czy dobrze interpretuję zapis w przypadku C2. Maksymalna kwota dofinansowania wynosi 3 500 zł z czego na zakup jednego akumulatora 1000 zł. Czy oznacza to, że wnioskodawca może ubiegać się np. o 2 akumulatory i wówczas możemy dofinansować do 2 000 zł. Pierwszy raz jak czytałam, to początkowo zinterpretowałam ten zapis, że jakby mógł ubiegać się wnioskodawca tylko o jeden akumulator, a dopiero jak wczytałam się jeszcze raz w treść, to zrozumiałam jak napisałam wyżej. Pozdrawiam i dziękuję za pomoc
Terminy przyjmowania wniosków wynikają z treści programu - rozdz X ust 2: Moduł I do 31 sierpnia, moduł II do 10 października.
Jeśli chodzi o C2 - to właśnie tak jak kolega przedmówca - 1 akumulator maks. 1000 zł. Jak ktoś będzie chciał zrobić poważniejszy remont wózka i wymienić 2 akumulatory i coś jeszcze (np. sterownik czy koła) to może dostać maks. 2x1000 zł plus reszta do kwoty 1500 zł. Teoretycznie może kupić nawet 4 akumulatory po 875 każdy i wszystko będzie ok.
Może to nieistotne, ale chciałabym sprostować. Wczoraj błędnie napisałam datę rozpoczęcia i zakończenia przyjmowania wnioskow z modulu II. Nabór ruszyl od 15 i trwal do końca miesiąca. Milego dnia