Termin wniosku od urodzenia się dziecka
Termin wniosku od urodzenia się dziecka
Witam, dziecko urodziłam 20 czerwca. Jaki mam termin na złożenie wniosku o 500+? Czy jeśli złoże w lipcu to dostanę wyrównanie za te kilka dni czerwca, czy muszę złożyć w czerwcu?
Re: Termin wniosku od urodzenia się dziecka
Czyli mam tylko 10dni na złożenie? To jesli ktos urodzi pod sam koniec czerwca to tez musi do konca czerwca?
- voodoo
- Inspektor
- Zajmuję się: ŚW
- Kontakt:
Ustawa nie przewiduje tego inaczej (ale chyba do 1 lipca w tym przypadku jest jeszcze w terminie aby dostać za czerwiec).
Ale jest rozwiązanie jak ktoś rodzi ostatniego dnia- wysłać (nawet w nocy) wniosek elektronicznie.
Ale jest rozwiązanie jak ktoś rodzi ostatniego dnia- wysłać (nawet w nocy) wniosek elektronicznie.
Ok. A jeśli ktoś urodzi w lipcu to jaki ma termin na złożenie wniosku?
- voodoo
- Inspektor
- Zajmuję się: ŚW
- Kontakt:
Ustawy jak i komentarze i artykuły są ogólnodostępne, polecam czytać bo ponoć rozwija to umysł.
A forum jest po to aby pytać, wiec proszę o odpowiedź jesli ktos ja zna a nie niepotrzebne komentowanie w taki sposób. Widac, w ustawie sa braki dlatego pytam doświadczonych osób, które zajmują sie tym na codzien. Pozdrawiam.
jak ktoś urodzi w lipcu to aby dostac świadczenie za lipiec musi złożyć wniosek w lipcu
Świadczenie wychowawcze wypłaca się nie później niż do ostatniego dnia miesiąca, za który przyznane zostało świadczenie wychowawcze.
W przypadku złożenia wniosku w sprawie ustalenia prawa do świadczenia wychowawczego po 10. dniu
miesiąca, świadczenie wychowawcze za dany miesiąc wypłaca się najpóźniej do ostatniego dnia miesiąca następującego po miesiącu, w którym złożono wniosek.
W przypadku złożenia wniosku w sprawie ustalenia prawa do świadczenia wychowawczego po 10. dniu
miesiąca, świadczenie wychowawcze za dany miesiąc wypłaca się najpóźniej do ostatniego dnia miesiąca następującego po miesiącu, w którym złożono wniosek.
Oprócz Termin wniosku od urodzenia się dziecka - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
Do Pana Tomka z Sygnity
Przeprowadzka - wysyłać dokumenty?
ryczałt
bezskuteczność alimenów
Nowe sprawozdanie w Casie
dylemat
Jak wprowadzić wniosek?
źLE WYDANA DEZYZJA Z WINY URZĘDNIKA
źle obliczone dochody z winy pracownika
zostałam organem właściwym dla wójtowej z wioski obok
Sygnity - czy też tak mieliście
od kiedy przyznać
Przekazanie gospodarstwa w zamian za emeryturę...
1 lipca
wniosek z rops
zagranica