zostałam organem właściwym dla wójtowej z wioski obok
-
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
zostałam organem właściwym dla wójtowej z wioski obok
otrzymałam z SKO postanowienie że ustanawiają mnie organem właściwym do rozpatrzenia wniosku o ŚW żony wójta z sąsiedniej wioski. Co teraz? Wprowadzam wniosek, rozpatruję, wydaję decyzję i co dalej? Czy ja mam wysłać wszystkie papiery do gminy w której pani mieszka, bo przecież to chyba nie ja mam wypłacać to świadczenie. Jak wydam decyzję w systemie, to pani mi się naniesie na listę wypłat. HELP!
-
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: zostałam organem właściwym dla wójtowej z wioski obok
Sama odpowiem na swoje pytanie. 
Rozpatruję wniosek jakby to była osoba z mojego terenu i wypłacam świadczenie, więc niech się zaczyta na listę.
Dla tych którzy będą mieli ten sam dylemat...

Rozpatruję wniosek jakby to była osoba z mojego terenu i wypłacam świadczenie, więc niech się zaczyta na listę.
Dla tych którzy będą mieli ten sam dylemat...
SKO wyznaczyło cię do rozpatrzenia sprawy a rozpatrzenie sprawy kończy się na wydaniu decyzji.
-
- Referent
- Zajmuję się: ŚW/FA/DM/DO
- Kontakt:
Decyzję wysyłasz do organu właściwego, czyli tam gdzie osoba zamieszkuje, oni wypłacają.
Sygnity wprowadziło poprawkę, która pozwala przy decyzji zaznaczyć, że wypłaca inny organ, na forum gdzieś jest link do poprawki dpp004 z objaśnieniem.
Sygnity wprowadziło poprawkę, która pozwala przy decyzji zaznaczyć, że wypłaca inny organ, na forum gdzieś jest link do poprawki dpp004 z objaśnieniem.
-
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Dzwoniłam na infolinię i powiedzieli mi że temu SKO wyznaczyło mnie bo jestem blisko i mogę się ze strona skontaktować i dla niej to nie będzie utrudnienie żebym ja wydała decyzję i ja wypłacała. poza tym ja się posługuję IZYDĄ.
-
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
a dzisiaj przysłali że jednak nie ja wypłacam...
Śmieszne!

-
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Tak ja Zyta 87 też była ,,organem" i tylko wydałam decyzje i przekazałam do wypłaty przez tamtą gminę
Ponawiam temat, mam wniosek z gminy obok, wydam decyzję i odeślę im do wypłaty. Ale wiem, że będzie hałas, bo tamta gmina wydała decyzję dla naszego Burmistrza i mu wypłaca (a to raczej my powinniśmy). Czy ktoś jeszcze się wypowie???
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
My też mieliśmy wniosek osoby z rodziny wójta, SKO wyznaczyło sąsiednią gminę do wydania decyzji ale wypłacamy my bo inna gmina ma tylko przyznać świadczenie a nie wypłacać.Agnieszka62 pisze:Ponawiam temat, mam wniosek z gminy obok, wydam decyzję i odeślę im do wypłaty. Ale wiem, że będzie hałas, bo tamta gmina wydała decyzję dla naszego Burmistrza i mu wypłaca (a to raczej my powinniśmy). Czy ktoś jeszcze się wypowie???
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
My też mieliśmy wniosek osoby z rodziny wójta, SKO wyznaczyło sąsiednią gminę do wydania decyzji ale wypłacamy my bo inna gmina ma tylko przyznać świadczenie a nie wypłacać.Agnieszka62 pisze:Ponawiam temat, mam wniosek z gminy obok, wydam decyzję i odeślę im do wypłaty. Ale wiem, że będzie hałas, bo tamta gmina wydała decyzję dla naszego Burmistrza i mu wypłaca (a to raczej my powinniśmy). Czy ktoś jeszcze się wypowie???
Oprócz zostałam organem właściwym dla wójtowej z wioski obok - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
ryczałt
bezskuteczność alimenów
Nowe sprawozdanie w Casie
dylemat
Jak wprowadzić wniosek?
źLE WYDANA DEZYZJA Z WINY URZĘDNIKA
Termin wniosku od urodzenia się dziecka
źle obliczone dochody z winy pracownika
Sygnity - czy też tak mieliście
od kiedy przyznać
Przekazanie gospodarstwa w zamian za emeryturę...
1 lipca
wniosek z rops
zagranica
decyzja
Wnioski ROPS-zwroty