zostałam organem właściwym dla wójtowej z wioski obok

Wybrane tematy:
Komunikat w sprawie nowych wniosków 500+/ŚW/ŚR w CAS Wzory Decyzji 500+ jak rozpisujecie podatek z US? Jak usprawnić koordynację? Zwalić robotę na gminy... alimenty, od kiedy wyplata - dylematy odnośnie art 19 ust. 4 inspektor ds. świadczeń wychowawczych
ODPOWIEDZ
miła
Referent
Zajmuję się:
Kontakt:

zostałam organem właściwym dla wójtowej z wioski obok

Post autor: miła »

otrzymałam z SKO postanowienie że ustanawiają mnie organem właściwym do rozpatrzenia wniosku o ŚW żony wójta z sąsiedniej wioski. Co teraz? Wprowadzam wniosek, rozpatruję, wydaję decyzję i co dalej? Czy ja mam wysłać wszystkie papiery do gminy w której pani mieszka, bo przecież to chyba nie ja mam wypłacać to świadczenie. Jak wydam decyzję w systemie, to pani mi się naniesie na listę wypłat. HELP!
miła
Referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Re: zostałam organem właściwym dla wójtowej z wioski obok

Sama odpowiem na swoje pytanie. :-)
Rozpatruję wniosek jakby to była osoba z mojego terenu i wypłacam świadczenie, więc niech się zaczyta na listę.
Dla tych którzy będą mieli ten sam dylemat...
&&&

Post autor: &&& »

SKO wyznaczyło cię do rozpatrzenia sprawy a rozpatrzenie sprawy kończy się na wydaniu decyzji.
Zyta87
Referent
Zajmuję się: ŚW/FA/DM/DO
Kontakt:

Post autor: Zyta87 »

Decyzję wysyłasz do organu właściwego, czyli tam gdzie osoba zamieszkuje, oni wypłacają.
Sygnity wprowadziło poprawkę, która pozwala przy decyzji zaznaczyć, że wypłaca inny organ, na forum gdzieś jest link do poprawki dpp004 z objaśnieniem.
miła
Referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Dzwoniłam na infolinię i powiedzieli mi że temu SKO wyznaczyło mnie bo jestem blisko i mogę się ze strona skontaktować i dla niej to nie będzie utrudnienie żebym ja wydała decyzję i ja wypłacała. poza tym ja się posługuję IZYDĄ.
miła
Referent
Zajmuję się:
Kontakt:

a dzisiaj przysłali że jednak nie ja wypłacam... :lol: Śmieszne!
Eliza7536
Referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: Eliza7536 »

Tak ja Zyta 87 też była ,,organem" i tylko wydałam decyzje i przekazałam do wypłaty przez tamtą gminę
Agnieszka62

Post autor: Agnieszka62 »

Ponawiam temat, mam wniosek z gminy obok, wydam decyzję i odeślę im do wypłaty. Ale wiem, że będzie hałas, bo tamta gmina wydała decyzję dla naszego Burmistrza i mu wypłaca (a to raczej my powinniśmy). Czy ktoś jeszcze się wypowie???
małemiasto
Stażysta
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: małemiasto »

Agnieszka62 pisze:Ponawiam temat, mam wniosek z gminy obok, wydam decyzję i odeślę im do wypłaty. Ale wiem, że będzie hałas, bo tamta gmina wydała decyzję dla naszego Burmistrza i mu wypłaca (a to raczej my powinniśmy). Czy ktoś jeszcze się wypowie???
My też mieliśmy wniosek osoby z rodziny wójta, SKO wyznaczyło sąsiednią gminę do wydania decyzji ale wypłacamy my bo inna gmina ma tylko przyznać świadczenie a nie wypłacać.
małemiasto
Stażysta
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: małemiasto »

Agnieszka62 pisze:Ponawiam temat, mam wniosek z gminy obok, wydam decyzję i odeślę im do wypłaty. Ale wiem, że będzie hałas, bo tamta gmina wydała decyzję dla naszego Burmistrza i mu wypłaca (a to raczej my powinniśmy). Czy ktoś jeszcze się wypowie???
My też mieliśmy wniosek osoby z rodziny wójta, SKO wyznaczyło sąsiednią gminę do wydania decyzji ale wypłacamy my bo inna gmina ma tylko przyznać świadczenie a nie wypłacać.
ODPOWIEDZ