też mi wizjonerzy

Wybrane tematy:
coś pozytywnego Dobra książka
~Łukasz

Re: też mi wizjonerzy

Post autor: ~Łukasz »

Z
skąd pewność, że przybysze z południa będą chcieli u nas pracować? Polacy np. w Irlandii też pracowali. Powoli się kończy eldorado. Poza tym, nawet gdyby, to kosztem naszego spoczeństwa. I nie jest to żadna nietolerancja, tylko normalny odruch wynikający z instynktu samozachowawczego. Narody, które sobie pozwoliły na daleko posuniętą integrację z innymi nacjami, już mają problemy. Np. taka Francja, czy Niemcy. Jakoś dziwnie w mentalności wielu osób w innych krajach Europy nie wynika to z nietolerancji, tylko w Polsce. Udało się (na przestrzeni wieków) na kontynencie amerykańskim utworzyć zlepek z różnych narodowości, ale i tam występują prowincje wyłącznie zamieszkiwane przez jedną grupę etniczną. I jeszcze pokrętnie mówi się o \"narodzie amerykańskim\". Bzdura!

Z
piszesz, że \"będzie niewątpliwie problem\". Czyli wobec Ciebie jeszcze go nie ma, tak? Co wg Ciebie będzie świadczyło, że już się pojawił?
~do Łukasza

Post autor: ~do Łukasza »

jak się ciebie słuch to aż się prosi :\" KOMUNO WRÓĆ\"
jesteś żywym przykładem poprzedniej epoki!!!!!!
~prośba do Andrzeja

Post autor: ~prośba do Andrzeja »

Pewności nie mam, ale wiele na to wskazuje. Poczytaj może S. Huntingtona. Tak jednym zdaniem, to chodzi o problem deficytu wody słodkiej w takim najszerszym ujęciu. Podobny problem dotyczy migrującej Ameryki łacinskiej na północ a u nas z południowego wschodu. Zachód wcześniej się zaczął starzeć, przecież Niemcy sami sprowadzali Turków do pracy, Francuzi Algierczyków itd. Poska próg starosci demograficznej przekroczyła 1986 r., więc nie jest historia ostatnich 10 lat. Problemy będą się nasilać i migracje mogą okazać się ratunkiem dla Twojej emerytury :))
Tak, występują już problemy nietolerancji w Polsce ale jeszcze nie taką skalę jak na Zachodzie. To będzie się zmieniać...
Dlatego ważna jest tu edukacja. Być może sam za parę lat będziesz miał z takimi problemami do czynienia.

Jeszcze jedno. Dzisiejsze ośrodki w Polsce dla uchodźców to jeden wielki skandal!

Więcej nie piszę, bo mam wrażenie, czytając między Twoimi wierszami, że możemy mieć problem z porozumieniem ;)
~Z.

Post autor: ~Z. »

Powyższy tekst jest mój, ale został jeszcze Nick, z którym prosiłem Andrzeja aby powywalał obsceniczne wpisy. Pewnie i tu się pojawią...
~prośba do Andrzeja

Post autor: ~prośba do Andrzeja »

bo ja pisałem jako zibi i chciałem sprawdzić reakcję Andrzeja
~do Z.

Post autor: ~do Z. »

Z. ero obsceniczny to ty jesteś z b....
~Łukasz

Post autor: ~Łukasz »

no, jakby dla potwierdzenia moich uwag co do poziomu dzisiejszych studentów

https://www.naszdziennik.pl/index.php?da ... d=my12.txt
~no

Post autor: ~no »

to pieknie sobie pozwalacie, pieknie.
~do Łukasza

Post autor: ~do Łukasza »

Dostałeś mandat radnego? Będziesz, jak to określiłeś \"tłukiem\" samorządowym?
~w...

Post autor: ~w... »

świętokrzyskim to sejmik wzięli zieloni - to pewnie \"tłuk\" samorządowy i miłośnik sowietokołchozu przepadł i zajął się wypłatą rodzinnych.
ODPOWIEDZ