To jest nie dopomyslenia ???? - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 11 mar 2014, 14:47

Za każdym razem kiedy składam wnioske do prokuratury o ściganie dłuznika z art. 209KK przesyła jako zaączniki np. wniosek o posjęcie działań (jak jestem OWD I OWW) , deczyja o przyznaiu świadczeń wezwanie na wywiad , zaświadczenie od komornika , że nie płaci deczyje z tyt uchylania sie itp.
Prokuratura przesyła pózniej na komisariat a ten znowu żada od nas tego samego + wyroki zasądzajace alimenty jedna sprawa a tyle czasu . papieru i nikomu niepotrzebnych kosztów bo i tak umarzaja postepowania . JAK REALIZUJECIE W waszych Organach??????
~MARTA II

Napisano: 11 mar 2014, 14:50

do nas sama przyjezdza Policja i tez wszystko kseruje...ale tylko raz...
~Basia

Napisano: 11 mar 2014, 14:52

też wysyłam do Prokuratury wyszstkie dok. a mimo to jak przyjedzie policja to muszę wszystko ksrowac dla nich jeszcze raz. masakra! a i tak nic dłużnikowi nie robią, bo umarzają z powodu jego słabej sytuacji. ;/
~Ewa

Napisano: 11 mar 2014, 14:54

u mnie tak samo
~anka

Napisano: 11 mar 2014, 16:44

Myślam że tak jest tylko u mnie
~MARTA II

Napisano: 11 mar 2014, 17:17

Dlatego u nas już od ok 2 lat piszemy nie do prokuratury a do policji wniosek o ściganie i dla porównania policja szybciej podejmuje działania i nie ma tylu umorzeń
~Karlotos

Napisano: 12 mar 2014, 10:04

Karlotos w ustawie jest mowa o Prokuraturze jak prawnie omijacie tę instytucję kierując wniosek do Komisariatów
~MARTA II

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x