Tom, Elmer i wszyscy - nie wiem jak jak to zrobić, pomóżcie - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 20 lip 2016, 10:03

Pani pobiera zr przyznany wg "złotówki za złotówkę". Ma zr w kwocie 118 i 89 zł, dodatek z tyt. kszt. i reh. w kwocie 100, dodatek z tyt. urodzenia dziecka 1000 i rozpoczęcie roku 100. Jednak z powodu przekroczenia dochodu łączna kwota świadczenia do wypłaty wynosi miesięcznie 59,35 zł.
W czerwcu zawnioskowała o przyznanie dodatku z tytułu urlopu wychowawczego. Jak mam w tej sytuacji jej przyznać ten dodatek i resztę świadczeń? Od jakiego miesiąca?
e-ka

Napisano: 20 lip 2016, 11:13

od czerwca musisz po nowemu wyliczyc kwote przyslugujacych swiadczen lacznie z dodatkiem z tyt. urlopu wych. (urlop rozumiem ze udzielony od czerwca) , a od lipca utracic jej dochod i moze przyznac wszystko w pelnych kwotach:)
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 20 lip 2016, 11:38

Dziękuję kb. Kurcze, ciężko to w amazisie się robi, nie umiem w ogóle się połapać co jest przyznane, a co nie.
e-ka

Napisano: 20 lip 2016, 12:36

ja mam zeto, wspolnie z panami od nich probowalismy taka sytuacje ogarnac w maju...po "wielkiej przeprawie" jako-tako wybrnelismy:) ale prosto nie bylo:)jeszcze na razie nie wszystko gra (dodatek z tytulu rozpoczecia roku we wrzesniu dalej wylicza program zle - ale mam nadzieje,ze do wrzesnia wymysla jak to naprawic)
chyba najlepiej bedzie jak sie skontaktujesz z dostawca oprogramowania i razem to sprobujecie zrobic
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x