jeśli już to odwrotnie, na podstawie 2 w związku ze 104 i 163 kpa itd, 163 jak pisze @Szarak można pominąć, my go dajemy
Ja mówiłem o cytowaniu art.163, że nie ma takiej potrzeby (zrozumiałem, że w uzasadnieniu decyzji). W podstawie prawnej art.163 jak najbardziej powinien się znaleźć i też go stosuję.Tom. pisze: ↑16 paź 2024, 11:15jeśli już to odwrotnie, na podstawie 2 w związku ze 104 i 163 kpa itd, 163 jak pisze @Szarak można pominąć, my go dajemy
32 jest fakultatywny przy zmianach, możemy na jego podstawie zmieniać różne rzeczy jak zajdą określone w nim okoliczności ale nie musimy
2 jest obligatoryjny, musimy zmienić gdy zajdą okreslone w nim okoliczności i nie wskazuje jakiejś szczególnej właściwości, że tylko decyzje własne
Można ale ja osobiście uważam to za błąd. Więcej osób miało do czynienia z KPA niż z ustawą o świadczeniach rodzinnych. Z perspektywy strony a nie urzędnika dla mnie jak widzę art.163 w podstawie prawnej, jasno oznacza że decyzja jest wydawana w oparciu o podstawę prawną, która coś nakazuje w odróżnieniu do samego art.32 ust.1. To tylko takie moje spostrzeżenie.