TOMEK - Problemy techniczne z oprogramowaniem

Strona 2 z 5    [ Posty: 43 ]

Napisano: 21 mar 2014, 16:33

Wstawiłam datę urodzenia i chcę zaakceptować to mi nie przepuszcza bo brak pesel.Nie mogę przejść na administracje i utożsamianie. Program wybiera po imionach i nazwiskach i data urodzenia ale jak wcześniej sprawdzałam to tej osoby nie ma.Przepraszam że tak pytam krok po kroku bo u nas nie ma informatyka sami musimy próbą błedów dochodzić.Ale nie kumam dalej nic
~el

Napisano: 21 mar 2014, 16:50

Skoro nie możesz zostawić osoby bez PESEL to najpierw wyłącz parametr (później ustaw go z powrotem)- : czy wymagany PESEL, a później tak jak napisałem
Solitudo cordis,
Solitudo animae
Ojciec76
Administrator
Od: 09 gru 2010, 9:31
Zajmuję się: PS i reszta w zależności od problemu

Napisano: 21 mar 2014, 17:02

Przy utożsamianiu osób pesel wyłączony od samego początku..Czy to o to chodzi.Czy to chodzi o to samo.I dalej nic nie idzie.
~el

Napisano: 26 mar 2014, 10:31

W którym miejscu wyłączamy parametr pesel.Może to proste ale ja nie wiem.
~el

Napisano: 26 mar 2014, 10:55

@El, ale co chcesz wyłączyć?
Nie da się wyłączyć komunikatu mówiącego o dwóch osobach o takim samym numerze pesel. To byłoby nadużycie.
~Tomek

Napisano: 26 mar 2014, 17:26

Doszłam do tego momentu że mam tą samą osobę tylko dwa różne pesele.Zmieniłam miejsce zamieszkania na obecne, i nic dalej niemoge zrobić.Jak biorę utożsamianie osób to tej osoby nie widzę po prostu jej nie ma.I dalej nie wiem jak
~el

Napisano: 26 mar 2014, 18:39

Czy te dwie osoby mają takie same imie i nazwisko? Jeśli tak to odznacz na tym oknie datę urodzenia, a pojawią się obie.
~Tomek

Napisano: 27 mar 2014, 13:04

Tak zrobiłam i są obie osoby,
~el

Napisano: 27 mar 2014, 13:46

No to super. To już je scalisz teraz.
~Tomek

Napisano: 27 mar 2014, 14:01

Na pewno dla tomka to banalne ale ja niebardzo wiem.Jak możesz to jeszcze pomocy
~el

Strona 2 z 5    [ Posty: 43 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x